Cukorbetegség - Havi hány tesztcsík rendelhető támogatással?

szerző: Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor - Springmed
megjelent:

Mi határozza meg az egészségbiztosítói támogatással rendelhető tesztcsíkok havi mennyiségét? Az egészségbiztosítói támogatással rendelhető tesztcsíkok havi mennyiségét szakmai és gazdasági szempontok határozzák meg.

Míg az előbbiek jól körvonalazottak, az utóbbiak részben az egészségbiztosító mindenkori anyagi helyzetével függenek össze. A jelenlegi szabályozás szerint egészségbiztosítói támogatással csak inzulinkezelésben részesülő cukorbeteg számára rendelhető vércukormérő reagenscsík.

  • Napi egy vagy két inzulininjekciót kapó beteg esetében negyedévente 2 doboz, azaz 100 tesztcsík írható fel.
  • Napi három alkalommal inzulint alkalmazó beteg esetében ez a mennyiség havi 2 doboz, azaz 100 tesztcsíkra emelkedik.
  • Négy, vagy több inzulininjekciót kapó, vagy inzulinpumpa-kezelés alatt álló betegek számára havi 3 doboz, azaz 150 db tesztcsík rendelhető.
  • Tablettás kezelés kiegészítéseként inzulint is kapó beteg esetében, a napi egy inzulininjekcióra vonatkozó rendelkezést kell figyelembe venni.
Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor: Cukorbetegség

A kiadvány fülszövege: " Melyek a cukorbetegség fő típusai? Mi okozza a cukorbetegséget? Megelőzhető, illetve elkerülhető-e a cukorbetegség? Mi a táplálkozási piramis, és mi a jelentősége? Mit jelent a cukorbetegség "komplex kezelése"? Miért szükséges a vércukor önellenőrzés? Milyen gyakran mérjen vércukrot a cukorbeteg? Hogyan előzhetők meg a cukorbetegség szövődményei? Hol gondozzák a cukorbeteg terhest? A diabetológus-belgyógyász szerzőpáros ilyen és ehhez hasonló, a gyakorló cukorbeteg mindennapjai során leggyakrabban felmerülő kérdéseit gyűjtötte össze a kötetben. Ajánljuk a könyvet azoknak a cukorbetegségben szenvedőknek, akik többet szeretnének tudni a betegségükről és tudatosan kívánják a szükséges lépéseket végezni a cukorháztartás tartós egyensúlya és a jobb életminőség érdekében."

Szerző(k) - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor
Szakmai lektor: Dr. Hidvégi Tibor
Felelős szerkesztő: Dr. Igazvölgyi Katalin
Felelős kiadó és főszerkesztő: Dr. Böszörményi Nagy Klára
Tipográfia és borítóterv: Németh János
SpringMed Kiadó, 2007, 208 oldal
www.springmedkonyvaruhaz.hu

(Springmed)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.