• Kigyógyulhatok a cukorbetegségből? - Az orvos válaszol

    Szerző: WEBBeteg

    Cukorbeteg vagyok (nem súlyos). Ha odafigyelek magamra, és a vércukromra kigyógyulhatok belőle valaha? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tisztelt Kérdező!

    Nincs enyhe  és súlyos cukorbetegség. Csak cukorbetegség van. Amikor valakinél felállítják a diagnózist, az azt jelenti, hogy cukorbeteg. Tehát egy progressziv, krónikus betegsége van.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Nem visszafordítható! Megfelelő életmódterápiával, (diéta+mozgás) esetleg gyógyszer nélkül is egyensúlyban tartható. De attól még cukorbeteg.  Ha kicsit hízni fog vagy többet eszik nagyobb lesz a cukra. Nem fordítható vissza a betegség. A cukorbetegség kezelésének a célja azon túl, hogy az esetleg meglévő kezdeti panaszok megszűnnek, az az, hogy a szövődményeket megelőzzük!

    Véleményem szerint életmódváltással a cukorbetegségre hajlamos, több kockázati tényezővel rendelkezőnél, megelőzhető a cukorbetegség kialakulása, vagy kitolható a cukorbetegség manifesztálódásának ideje.

    Akinél felismerésre kerül a cukorbetegség, ott azonban sajnos már nem visszafordítható. A cukorbetegség kiderülése után a célértékek elérésére a fontos a kezelés során.

    Így előzhetőek csak meg a mikro- és makrovascularis szövődmények.

    (WEBBeteg - Dr. Laczkó Andrea diabetológus)

    Legutóbb frissült: 2015.01.18 21:33
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Metabolikus szindróma - Kezelés és megelőzés

    Kisebb táplálékbevitel és több mozgás: ezzel a metabolikus szindróma összes tünete egyszerre javítható, illetve megszüntethető.

    A helytelen életmód a gyermekeket is cukorbetegséggel fenyegeti

    A korábban öregkori jelenségnek gondolt cukorbetegség a helytelen életmód és az elhízás miatt a gyermekek között is egyre gyakoribb, de figyelni kell a liszt- és laktózérzékenységre, illetve a tejfehérje-allergiára is - mondta Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) dietetikusa az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

    Hogyan segíthet az életmód-terápia a cukorbetegeknek?

    Az életmód-terápia a cukorbetegség kezelésének sarokköve. Akár a gyógyszeres kezelés mellett vagy önmagában is fontos szerepet játszik a diabétesz kezelésében.

    Mire figyeljen a cukorbeteg sportolás közben? Mik a veszélyei?

    A sportra biztatjuk a cukorbetegeket, hiszen a testmozgás jó hatású a cukoranyagcsere egyensúlyának beállításában és fenntartásában, a normál testsúly elérésében és megtartásában, és nem utolsósorban a lelki egyensúly kialakításában is szerepet játszik.

    Cukorbeteg gyerekek - Speciális kérdések az életmódról

    Az elmúlt években egyre gyakrabban és egyre fiatalabb életkorban kerül felismerésre az 1-es típusú, köznyelvben fiatalkori, diabes mellitus. Speciális kérdések merülhetnek fel a betegek ellátást érintően.

    Az életmód a felelős? - 26 millió cukorbeteg az USA-ban

    Már megközelíti a 26 milliót a cukorbetegek száma az Egyesült Államokban, az amerikai Betegségellenőrzési és -megelőzési Központ (CDC) legfrissebb adatai szerint az elmúlt két évben 10 százalékkal nőtt a diabéteszben szenvedők aránya.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.