Kigyógyulhatok a cukorbetegségből? - Az orvos válaszol

Szerző: WEBBeteg

Cukorbeteg vagyok (nem súlyos). Ha odafigyelek magamra, és a vércukromra kigyógyulhatok belőle valaha? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Kérdező!

Nincs enyhe és súlyos cukorbetegség. Csak cukorbetegség van. Amikor valakinél felállítják a diagnózist, az azt jelenti, hogy cukorbeteg. Tehát egy progressziv, krónikus betegsége van.

Nem visszafordítható! Megfelelő életmódterápiával, (diéta+mozgás) esetleg gyógyszer nélkül is egyensúlyban tartható. De attól még cukorbeteg. Ha kicsit hízni fog vagy többet eszik nagyobb lesz a cukra. Nem fordítható vissza a betegség. A cukorbetegség kezelésének a célja azon túl, hogy az esetleg meglévő kezdeti panaszok megszűnnek, az az, hogy a szövődményeket megelőzzük!

Véleményem szerint életmódváltással a cukorbetegségre hajlamos, több kockázati tényezővel rendelkezőnél, megelőzhető a cukorbetegség kialakulása, vagy kitolható a cukorbetegség manifesztálódásának ideje.

Akinél felismerésre kerül a cukorbetegség, ott azonban sajnos már nem visszafordítható. A cukorbetegség kiderülése után a célértékek elérésére a fontos a kezelés során.

Így előzhetőek csak meg a mikro- és makrovascularis szövődmények.

(WEBBeteg - Dr. Laczkó Andrea diabetológus)

Hozzászólások (7)

Cikkajánló

Cukorbetegség és pitvarfibrilláció

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint diabéteszesekben nagyobb valószínűséggel alakul ki pitvarfibrilláció, mint nem diabéteszesekben, és ez az...

Cukorbeteg gyerekek - Speciális...

Az elmúlt években egyre gyakrabban és egyre fiatalabb életkorban kerül felismerésre az 1-es típusú, köznyelvben fiatalkori, diabetes mellitus....

Tegyük rendbe a fogalmakat! -...

A szénhidrátháztartás zavarainak több formája is ismert. Több olyan állapot is létezik, ami a diabétesz megelőző állapotának számít, viszont...

Életmód- és egészségtippek 2-es...

A 2-es típusú cukorbetegség egy krónikus betegség, amelyet magas vércukorszint jellemez. Lehet, hogy a betegség korai szakaszában még nem érzi...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.