• Adattárak cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2019-03-07 04:06
    Húgysav
    Egészséges emberek esetében a vérben keringő húgysav kétharmad része a vesén keresztül ürül, a fennmaradó húgysav pedig az izzadság, illetve a bélrendszer segítségével távozik a szervezetből. Mikor mérhetnek emelkedett értéket, és mit okozhat mindez a szervezetben?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-07-08 20:35
    A gyomorgyűrű behelyezése gyakran emlegetett műtéti eljárás a túlsúly kezelésében. Pofonegyszerű megoldásnak tűnik a módszer, de valójában a beteg részéről ez is nagy akaraterőt igényel.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2019-05-28 11:06
    A fehérvérsejtek az immunrendszerünk részét képező sejtek, melyeknek számos típusa ismert. Egészséges esetben az úgynevezett csontvelői őssejtekből fejlődnek, majd a vérben és nyirokszervekben, szövetekben látják el sokrétű feladataikat. A számukban vagy minőségükben tapasztalt eltérések képet adnak a szervezet gyulladásos folyamatairól, fertőzéses betegségekről, valamint felvethetik vérképzőszervi kórképek gyanúját.
    Élet betegséggel
    Oriold és Társai Kiadó
    2019-05-22 01:02
    Az alábbiakban összegyűjtöttük a Magyarországon található Neuropathia Centrumokat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2019-05-18 09:36
    Az ENG-vizsgálat (electroneurographia) az idegek vezetési sebességéről, illetve a kialakult és az idegek mentén tovafutó ingerület nagyságáról ad felvilágosítást, amelynek eltérései az idegrendszer különböző kórállapotaira utalnak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    2019-04-17 20:35
    A szívultrahang sok mindent képes megmutatni, de nem mindent. Hogyan zajlik egy szívultrahang-vizsgálat és mire lehet az eredményekből következtetni?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
    2019-04-12 20:35
    Az EKG-vizsgálat során a szív elektromos feszültségváltozását regisztrálják. A vizsgálat nem igényel nagyobb előkészületet és nem terheli meg a szervezetet, nem fájdalmas, ugyanakkor nagyban hozzájárul a szívinfarktus és szívritmuszavarok diagnosztizálásához.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus, Dr. Dobi Gyöngyi
    2019-03-06 17:04
    A bilirubin a vörösvértestek hemoglobin részének egyik bomlásterméke, a laborvizsgálat során a vérben mérhető bilirubin normálisan a vörösvértestek elöregedése és pusztulása során jelenik meg.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
    2019-02-19 18:35
    A gyomortükrözéses (gastroscopia) vizsgálat mindig együtt történik a nyelőcső (oesophagoscopia), illetve a nyombél felső szakaszának (duodenoscopia) tükrözésével. A nyelőcső, a gyomor és a vékonybél kezdeti szakaszát a vizsgáló egymás után tekinti át. A vizsgálat éhgyomorra történik, rutin esetben 3-5 percig tart, az endoscopot a szájon át vezetik a nyelőcsőbe.
    Egészségmegőrzés
    BOE - Wafa Dina, orvostanhallgató, Lektorálta: Dr. Miklós Zsuzsanna és Dr. Kulin Dániel
    2019-01-17 21:05
    A pulzoximéter egy rendkívül egyszerű, általában kis méretű, műanyag házba foglalt diagnosztikai eszköz, melyet az ujjára csíptetve tud használni a páciens. Segítségével gyorsan és könnyedén mérhető a vér oxigéntelítettsége és az aktuális pulzus.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!