• Ezekre a betegségekre mit szedjek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

               /ez a férjem levele/

                                                               Üdvözlöm!

           Tisztelt Doktor Úr/Nő! Régóta vannak panaszaim, és szeretnék tanácsot kérni Öntől.
        Csináltattam egy hasi+kismedence CT-t, az eredmény:
          A bal vesében a középső és alsó harmad határánál a vese parenchymában mediálisan egy 6 mm átmérőjű, éles kontúrú  hypodenz képlet figyelhető meg. Mindkét oldalon a vesék körül a zsírszövetben néhány keskeny köteg van. A prosztata nagyobb, legnagyobb átmérője 50mm.
        Vélemény: Cysta renis l.s..Korábbi folyamat heges maradványai a vesék körüli zsírszövetekben.Nagyobb prosztata.
         Vérvétel eredmények:  CK:55(jó), Karbamid:5.5(jó), Kreatinin:115-130 között szokott lenni,
        eGFR(kreatinin):60 ml/perc, Anorg.foszf.(sz):0.47(0.87-1.45).
         Nagyon sok folyadékot iszok, mégis magas a kreatinin.Éjszaka sokszor kell vizelnem.Fáj az egész medencém, ágyékom és hátul a jobb oldalon a derék-csípő és vesetájék.
        Ön szerint milyen labor (ill.egyéb)vizsgálatokat kellene még elvégeztetnem? Milyen szakorvost lenne érdemes felkeresnem?

        milyen készitményeket érdemes szednem, hogy ne csökkenjen a vesefunkció eGFR60 ALÁ MÉGJOBBAN? /UGYANIS GYOMORSAV KÖZÖMBÖSITÉSRE, CSONTRITKULÁSRA kalcium, magnézium-készitményeket kell szednem, és d-vitamint, valamint foszforhiány miatt lecitint! /ezek akészitmények sujosbithatják a vesefunkciómat? MILYAN KÉSZITMÉNYT SZEDJEK AZ UTÓBBI PROBLÉMÁKRA? HOGYAN TUDNÁM ÖSSZEEGYEZTETNI A 3 BETEGSÉGRE SZEDETT KÉSZITMÉNYEKET?
        Nagyon megköszönném a tanácsait, véleményét!
        Tisztelettel:János

        WEBBeteg szakértő válasza a vesebetegség témában

        Tisztelt Uram!

        Az Ön által említett gyógyszerek/hatóanyagok nem károsítják a vesét. A további vesekárosodást  megelőzendő javasolt: a vérnyomás megfelelő beállítása, kerülendő a nagy mennyiségű fehérjefogyasztás, a dohányzás, a koleszterinszintet is megfelelően be kell állítani. A nagydózisú D-vitamin és kálcium adása vesekövességet okozhat, ezt is figyelembe kell venni.


        Dr. Diószeghy Péter gyermekgyógyász, nefrológus szakorvos
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-03 10:59:49; Megválaszolva: 2010. február 03., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.