• Magas FSH férfi esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2017-ben hereviszérrel műtöttek az állandó fájdalom miatt, illetve akkori a spermakép 0 értéket hozott. A műtét óta is van kisebb fájdalom, nyilalások. Főleg a bal herénél, illetve a műtéti hegnél jelentkezik, ezeken a helyeken érzékeny is. A spermakép nem jó (300 mill/ml), de legalább nem 0. Az alacsony spermaszám miatt 2019 óta a feleségemmel lombik programban veszünk részt. Az első lombik 2019 februárban sikerült, de a 10. héten már nem volt szívhang. 2019 augusztus és decemberi lombiknál még megtapadás sem volt. Szeretnénk tovább folytatni, ezért hormon vérvételen voltam, aminek az eredményét csatoltam. Nagyon aggaszt a magas FSH érték (49,3), illetve az SHBG (18,9) és a tesztoszteron (8,09) is az alsó határnál van, az ösztradiol (126,4) és a kortizol (612,2) pedig felső határnál van. Az eredmények előtt is már egy hónappal kezdődtek merevedési zavarjaim. Ezek az értékek okozhatják-e mindezt? Merevedési zavar, rossz spermakép, here érzékenység, fájdalom... Mi okozza mindezeket? Mit kell ilyenkor tenni, hova kell fordulni? Orvosi kivizsgálások mellett tudna-e nekem vitamin vagy bármilyen készítményt javasolni? Köszönöm előre is a válaszát!

        Dr. Papos István válasza a Spermakép témában

        FER14 vagy Profertil szedése javasolt!


        Kérdés: 2020. február 12., 09:02; Megválaszolva: 2020. február 16., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: