Magas FSH férfi esetén

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2017-ben hereviszérrel műtöttek az állandó fájdalom miatt, illetve akkori a spermakép 0 értéket hozott. A műtét óta is van kisebb fájdalom, nyilalások. Főleg a bal herénél, illetve a műtéti hegnél jelentkezik, ezeken a helyeken érzékeny is. A spermakép nem jó (300 mill/ml) , de legalább nem 0. Az alacsony spermaszám miatt 2019 óta a feleségemmel lombik programban veszünk részt. Az első lombik 2019 februárban sikerült, de a 10. héten már nem volt szívhang. 2019 augusztus és decemberi lombiknál még megtapadás sem volt. Szeretnénk tovább folytatni, ezért hormon vérvételen voltam, aminek az eredményét csatoltam. Nagyon aggaszt a magas FSH érték (49,3) , illetve az SHBG (18,9) és a tesztoszteron (8,09) is az alsó határnál van, az ösztradiol (126,4) és a kortizol (612,2) pedig felső határnál van. Az eredmények előtt is már egy hónappal kezdődtek merevedési zavarjaim. Ezek az értékek okozhatják-e mindezt? Merevedési zavar, rossz spermakép, here érzékenység, fájdalom... Mi okozza mindezeket? Mit kell ilyenkor tenni, hova kell fordulni? Orvosi kivizsgálások mellett tudna-e nekem vitamin vagy bármilyen készítményt javasolni? Köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Spermakép témában

FER14 vagy Profertil szedése javasolt!

Kérdés: 2020. február 12., 09:02; Megválaszolva: 2020. február 16., 12:03
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Clostilbegyt mellékhatásai
Tisztelt Doktor Úr, 33 éves férfi vagyok, vékony, magas testalkatú. Nem vagyok elhízva, jellemzően ugyan ülő munkát végzek, keveset de azért...
Spermaszám
Üdvözlöm. Sperma eredmény 0,8 ml, 12,8 millió, teljes motilitás 72%, progresszív motilitás 50% non progresszív 22% immotilis 28%. Ez milyen...
Teratozoospermia termeszetes...
Tisztelt Doktor Ur! Az alabbi leletet mar megkuldtem Innek, de tovabbi kerdeseim lennenek: Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból...
Teratozoospermia es fogantatas
Tisztelt Doktor Ur! Az alabbi leletet mar megkuldtem Innek, de tovabbi kerdeseim lennenek: Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból...