Teratozoospermia termeszetes fogantatasi eselyek

Tisztelt Doktor Ur! Az alabbi leletet mar megkuldtem Innek, de tovabbi kerdeseim lennenek: Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból mindegyikőnknek születtek gyermekei spontán fogantatással. Szeretnénk közös gyermeket, és immár egy éve nem védekezünk. Páromnál egy normál ciszta eltávolítása végett, hogy picit jobban kivizsgáljuk magunkat, már megcsinálták a petevezeték átjárhatósági vizsgálatot és mindent rendben találtak, és egyébként is az egész nőgyógyászati átvizsgálás során, pontos ciklusai vannak 29 naponként. Nálam elvégeztettünk egy spermiológiai vizsgálatot, melynek kiértékelését kérném. Látszólag úgy néz ki csak egy érték nem felel meg az előírásoknak, viszont a diagnózisban szerepel pont ezzel az értékkel valószínű összefüggésben, hogy Teratozoospermia, és andrologus konzultáció javasolt. Ha jól tudom ez nagyon rossz hír, és azt jelentheti, hogy a spermák több mint 95%-a nem szabályos szerkezetű, tehát megtermékenyítésre alkalmatlan. Kérem leletem kiértékelését, és javaslatát. 1 mért érték 2 mért érték spermiumkoncentráció: 33 35 Spermiumszám: 82, 5 87, 5 Progresszív gyor: 35 2. 45 Progresszív lassú: 10 10 Nem progresszív: 10 10 Össz motilitás: 55 65 Normál morfológia: 3 3 Kereksejt: 3 3 FEhérvérsejt: 0 0 Kicsapódás: gyakori gyakori Dg: Teratozoospermia, Adnrológus konzultáció javasolt A DoktorUr vslasza ez volt: Kedves Kérdező! Az Ön által elküldött eredményben szereplő teratozoospermia (3%-os normál morfológia) IVF-ICSI indikációt jelent. Tovabbi kerdeseim: Az elegtelen morfioligiai ertek javithato -e, es ha igen milyen kezelessel? A teratozoospermia allapit atfordithato -e? A diagnozis teljesseggel kizarja a termeszetes fogantatas lehetoseget? Az IVF ICSII indikacio pontosan mit jelent? Noi oldalon mivel jar ez az eljaras paromnal? Andrologus leletertekelese szerint a spermaleletem tokeletes, egyedul HBA Vizsgalatra kuldott meg el

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza spermakép témában

A HBA vizsgálat során a spermiumok hialuronsav megkötőképességét vizsgálják, ez alapján következtetnek a spermiumok petesejtbe történő bejutásának képességére.

Kérdés: 2018. június 27., 12:28; Megválaszolva: 2018. június 30., 16:28
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Clostilbegyt mellékhatásai
Tisztelt Doktor Úr, 33 éves férfi vagyok, vékony, magas testalkatú. Nem vagyok elhízva, jellemzően ugyan ülő munkát végzek, keveset de azért...
Magas FSH férfi esetén
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2017-ben hereviszérrel műtöttek az állandó fájdalom miatt, illetve akkori a spermakép 0 értéket hozott. A műtét...
Spermaszám
Üdvözlöm. Sperma eredmény 0,8 ml, 12,8 millió, teljes motilitás 72%, progresszív motilitás 50% non progresszív 22% immotilis 28%. Ez milyen...
Teratozoospermia es fogantatas
Tisztelt Doktor Ur! Az alabbi leletet mar megkuldtem Innek, de tovabbi kerdeseim lennenek: Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból...