Lehetséges a teherbe esés?

Tisztelet doktor úr/nő! 2, 5 éve gyermeket szeretnénk. Andrológust is megkerestünk immár 2-dik alkalommal voltunk a következő eredmény kaptuk: FSH: 2, 3 LH: 5, 2 T: 14, 60 P: 209 E: 151 D-VITAMIN: 74 Spermiumszám/ml: 15millió Mozgó: 50% Progr.gyors WHOa.-% Progr. lassú WHOb: 30% Egy helyben mozog: 20% Mozdulatlan WHOb: 50% Normál alak: 4% Javasolt Clostilbegyt 50mg tabletta szedése 10 napon keresztül aztán 10 nap szünet és ismét 10 tabletta. Plusz fer 14 tabletta csak ezt már 5 hónapja szedi és semmi változás nincs az orvosi eredményeket tekintve. Ön véleménye szerint lehetséges ilyen eredménnyel a természetes úton való teherbe esés? Mitől alakul ki ez az eredmény? Mezőgazdaságban dolgozik a párom, egész nap ülő munkát végez. Nagyon el vagyok keseredve ennyi kudarc után. Amúgy dohányzik a párom, napi 10 szálat szív. Heti 1-2 alkalommal alkoholt is fogyaszt.Tisztelettel: Katalin

Dr. Papos István válasza spermakép témában

Természetes úton történő teherbeesés esélye igen kicsi a progresszív gyors spermiumok hiánya miatt. Mesterséges megtermékenyítés útján várható gyermekáldás. Javaslom, hogy keressék fel a Kaáli Intézetet.

Kérdés: 2016. március 15., 19:02 ;Megválaszolva: 2016. március 16., 15:23
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Suprefact injekció
Tisztelt Doktor Úr, lombik program GnRh-shoprt protokoll során a javasolt napi gyógyszereim: Suprefact injekció (0,5 este), Rekovelle (14) és Menopour...
Progeszteron hiàny?
Tisztelt Doktor úr! Hónapok óta menstruáció előtt egy héttel barna folyásom van. A 21.napi hormon véreredményem alapján minden rendben. Csatolva...
Laborértékek
Tisztelt Doktornő, Tüneteim ok nélküli idegesség, ingerlékenység, fokozott izzadás arcon. Laborértékeim a következők:...
Mikor lehet nézetni a prolaktint es...
Szeretném kérdezni hogy a prolaktin szintjet csak a ciklus 3. Napjan lehet nezetni vagy a hónap bármelik napján is? Illetve multkor magas lett a prolaktin...
Habab vizsgálati eredmény...
Kedves Doktorno, segítséget szeretnék kérni a habab vizsgálat eredményeim ertelmezeseben. A leletet csatoltam. Rövid kortortenet: párommal 2019 óta...