Clostilbegyt mellékhatásai

Tisztelt Doktor Úr, 33 éves férfi vagyok, vékony, magas testalkatú. Nem vagyok elhízva, jellemzően ugyan ülő munkát végzek, keveset de azért mozgok, tornázok és sétálok. Van egy most négyéves, természetes úton megfogant lányunk a feleségemmel. Szeretnénk második gyereket. 1 év próbálkozás után tavaly szeptemberben mentünk kivizsgálásra. Alapvetően a ultrahang és egyéb vizsgálatok nem mutattak elváltozásokat. Hormon értékek rendben voltak. A sperma laborokon teratozoospermia-t és cryptozoospermia-t, illetve volt, hogy oligozoospermiát mutattak ki. OAT szidróma volt a diagnozis. Kevés volt a számmoság és a mozgékonyság is. Andrológus javaslatára Profertil, D vitamin és egyéb vitaminokat szedtem. Az eredmények nem lettek jelentősen jobbak. ICSI-t javasolt az andrológus. Ehhez vizsgálták a motilitást. Volt egyszer 7-10 mozgó spermium/lemez, illetve később 4-5 álló/lemez eredményem is. Most nyár közepén az andrológus azt javasolta, hogy szedjek clostilbegyt 50mg 3 hónapig és ha nem javul az eredmény akkor nincs más, herebiopsziával próbálkozunk. A KÉRDÉSEM A COSTILBEGYT KÚRÁRA VONATKOZIK. Most a 100 napból az 65-iken tartok. Nagyjából a 50-ik costilbegyt beszedése utáni időszakban az átlagostól eltérő, hirtelenebb hangulatingadozásokat tapasztaltam. Nagyobb mértékű és sűrűbb volt a nemi vágyam is, amely azóta valamivel mérséklődött. Az ondó mennyisége érzésre valamivel, míg az előváladék mennyisége jelentősen megnőtt. Korábban vizelés után nagyon ritkán, legrosszabb esetben is legfeljebb 1-2 csepp vizeletet tapasztaltam utólag. Most két hete viszont néha (cca. 2-3 naponta egyszer) 10-15 cseppnyi utólagosan érkező vizelet is tapasztalok. Az elmúlt két hétben a merevedés tartósságának és hosszabb távon intenzitásának csökkenését is tapasztalom szex közben. Az ejakulációm is valamivel korábbi, mint azt megszoktam. A súlyom 2-3 kilóval csökkent a clostibelgyt szedése alatti időben (bár ez nem feltétlenül biztos, hogy ez okozta) . Mindezek hatására készítettem egy hormon labort. A TSH, FSH, prolaktin és D vitamin rendben, viszont az LH 12,76 + (1,24-8,2) , az Ösztradiol 215 qmol/l + (-116) és a Tesztoszteron 31 nmol/l + (6,1-27,1) . A legfrissebb spermiogramon 23 db álló spermium és 1 mozgós spermiumot mutattak ki néhány napja. A kérdésem az, hogy a tünetek amelyeket tapasztalok a gyógyszer mellékhatásai? Normális ebben az esetben a nemi hormonok ilyen magas szintje? Az andrológus orvosomhoz sajnos csak három hét múlvára kaptam időpontot. Kell-e, vagy tehetek-e bármit is a panaszok enyhítésére? Érdemes-e elvégezni bármilyen további vizsgálatot amíg orvoshoz el nem jutok? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Spermakép témában

A tünetek lehetnek a Gyógyszer mellékhatása.

Előfordulhatnak hormoneltérések a kúra alatt.

Jelenleg ezek a tünetek kezelést nem igényelnek.

Kérdés: 2020. szeptember 18., 12:05; Megválaszolva: 2020. szeptember 23., 16:10
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Magas FSH férfi esetén
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2017-ben hereviszérrel műtöttek az állandó fájdalom miatt, illetve akkori a spermakép 0 értéket hozott. A műtét...
Spermaszám
Üdvözlöm. Sperma eredmény 0,8 ml, 12,8 millió, teljes motilitás 72%, progresszív motilitás 50% non progresszív 22% immotilis 28%. Ez milyen...
Teratozoospermia termeszetes...
Tisztelt Doktor Ur! Az alabbi leletet mar megkuldtem Innek, de tovabbi kerdeseim lennenek: Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból...
Teratozoospermia es fogantatas
Tisztelt Doktor Ur! Az alabbi leletet mar megkuldtem Innek, de tovabbi kerdeseim lennenek: Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból...