• Kisugárzó alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Papos István Doktor Úr! Szeretném megtisztelô segítségét kérni a lent leírt tünetegyüttes diagnosztizálásában. Mielôtt belekezdenék a jelenlegi állapot ismertetésébe szeretném egy kicsit bemutatni a kórelôzményt. 2017-ben tompa, bali oldali fájdalmat fedelztem fel a bal lágyékom területén. Ekkor elmentem ultrahangra és az orvosi vizsgálat semmiféle elváltozást nem mutatott, az orvos véleménye szerint sem sérvem sem más problémám nem volt. Ekkor annyiban is hagytam a dolgot mert a probléma elmúlt magától. Azóta kijelenthetem, hogy idôszakosan (2-3 havonta) visszatér 1-2 napra. Tavaly ilyenkor szintén elmentem egy általános orvosi vizsgálatra és megállapították, hogy valószínûleg valami gyulladás okozza/okozta ezt az enyhe fájdalmat, kaptam antibiotikumos kezelést és a probléma elmúlt. Az elmúlt napokban ismét visszatért a probléma annyi különbséggel, hogy most az egyhe fájdalom érzése a lágyéktájtól a bal herémre is kiterjedt mintha egy egyenes vonalat húznánk a bal lágyék részrôl a bal herémig. Szeretném kihangsúlyózni, hogy nem igazán fájdalom az amit tapasztalok, inkább egyhe gyulladás amit érzek. További információk: - Irodában, ülô munkát végzek (napi 8-9 òra) - Nem fogyasztok alkoholt - Nem dohányzom - Nemi életemben változást nem véltem felfedezni - A bal herém tapintásra kissé érzékeny - A bal lágyékrész tapintásra érzékeny - A fájdalomérzet pontos helyét az általam feltöltött képen illusztráltam - Stresszesebb idôszak folyamán nagyobb valószínûséggel tér vissza a probléma Ön felé intézett kérdéseim: 1) Véleménye szerint mi állhat a probléma hátterében? 2) Tanácsol-e antibiotikumos kezelést (Sumamed van a háztartásomban)? 3) Használható-e esetleg vörösáfonya tabletta a kezelésre? 4) Szükséges fizikailag is meglátogatnom egy orvost? Ha igen, urológust vagy belgyógyászt? Szeretnék az Ön segītségével utánajárni a problémának és ha szükséges a vizsgálatot belgyógyásszal, urológussal folytatni. Elôre is köszönöm megtisztelô segítségét, amennyiben szükséges szívesen válaszolok tüneteket érintô kérdéseire. Várom válaszát, Dániel

        Dr. Papos István válasza a Prosztata témában

        1. A panaszokat prosztatagyulladás magyarázhatja. 2. Nem kell antibiotikum. 3. Tőzegáfonya tabletta szedhető. 4. Mindenképpen javasolt urológiai vizsgálat.


        Kérdés: 2019. május 20., 11:14; Megválaszolva: 2019. május 20., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Péniszemen makk alatt hólyagszerű pattanasok alakultak ki mi Lehett ez?