Krónikus prosztatitisz utóhatása

Tisztelt Doktor Úr! 2006 és 2017 között krónikus prosztatitisszel kezeltek. Mindig streptococcus alfa haemolizáló tenyészett ki masszátumból, masszírozás után. Utána 2019 után a panaszaim teljesen elmúltak most augusztusig, amikor brutálisan nagy stressz ért. Tehát volt 4 tünetmentes évem. Augusztusban megint a Streptococcus tenyészett ki, 10 napos Tarivid kúra és heti 2 masszázs mellett már két teljesen negatív baketarológiai tenyésztésen vagyok túl. Szedek Pollstimollt, Saballo Complexet, Csalángyökér tablettát és megittam már sok Xiloxot, a gyomrom kezdi nem tolerálni. Napi 2 kismedence tornát is végzek és sétálok 3-5 kilométert Az orvos szerint a prosztatám kivaló állapotban van, meg is dícsért mert az első vizsgalat úgy 50 napja annyira fájt, hogy alig bírtam ki, de most tapintásra, mérete rendben van és bevallom abszolút nem fáj, akármennyire nyomkodja, kicsit sem. Viszont a vízelési panaszaim nagyon kínoznak. Sokszor szúró vízelési ingerem van, ha sokáig nem vízelek akkor csökkennek a panaszok, de a következő vízelés után égő érzés marad vissza és kellemetlen nyomó fájdalom prosztata és hólyag tájékon, ez szinte egész napos. Az orvosom szerint mediátor anyagok maradnak ilyenkor a szervezetben, amik panaszt generálhatnak illetve izomműködési bajok is közre játszhatnak, rossz beidegződés, félelm a vízeléstől. Írt Tamsolt, de nem érzem hatását, viszont abbahagytam, mert a prosztatám így abszolút nem ürül, semennyi indó nem távozik belőlem, a hólyagom felé sem és a rendszeres ürítést fontosabbnak tartják. Nemi élet hatására először csökkennek a panaszok, de aztán felerősödnek! Az ondó egy része sűrű, kis zselékukacok vannak benne. Erős szorongásaim vannak már, hogy nem gyógyul, gyógyszert is szedek rá. Vízelet tenyésztésem egyszer sem volt eddig. Mit gondol, lehet már csak a fejemben van probléma a leírtak alapján vagy váltsak orvost, szükséges lehet-e valamilyen képalkotó vizsgálat pl MR készítése? Lehet-e pl gyulladt a húgycsövem vagy a hólyagom vagy netán a prosztatám olyan mértékben, hogy az orvos ne érezze az ujjával, de tüneteket produkáljak? Eléggé el vagyok keseredve, nehéz így az élet. Régebben hosszú idő után egyszer csak elmúlt, nem tettem érte semmit.

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Az orvosváltás nem megoldás! A Tamsol szedése fontos lenne, az ondó ilyenkor is távozik a hólyag felé! Amennyiben a prosztata nem érzékeny, a prosztata gyulladása nem valószínű!

Megválaszolva: 2023. november 08.

Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések

Mit használjak visszatérő...
Jó napot kívánok Doktor úr! Évek óta krónikus prosztata gyulladásban szenvedek az urulógusom szerint. Sajnos az antibiotikum kúrák és a vény nélküli...
Fájdalmas vizelés különleges esetben
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Egy elég specifikus problémával kapcsolatban lenne kérdésem, amihez az interneten se találtam nagyon hasonló dolgokat így...
Visszatérő véres ondó - Vizsgálat...
Tisztelt Doktor Úr! 2017 óta húzódó, visszatérő véres ondó tünettel voltam újfent urológusnál, mert ezúttal a szokásosnál tovább állt fenn a tünet (kb 3...
Saballo - szedni, vagy nem szedni
Kb fél évvel ezelőtt elhatároztam, hogy tünetmentességem ellenére a prosztata problémák megelőzése érdekében vmilyen étrendkiegészítőt kezdek el szedni. Egy...
Extra magas PSA
Enyhe mellékhere gyulladás?
Jó napot kívánok! Egy ismétlődő problémám van már kb 2-2,5 éve. Gyenge alhasi, gát táji fájdalom, enyhe nem állandó bal here fájdalom és ez mellé társul...