• Fiatalként Tesztoszteron Szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 26 éves férfiként írok Önnek. Két éve csináltattam férfi hormon szint mérést ott a tesztoszteron szinten 13,7 nmol/l volt. Referencia tartományba beleesik (6-28) de sok helyen már 15-ös érték alatt különböző negatív panaszok bekövetkezéséről írnak. Igazából 1-2 dolog gyanús volt pl: ginekomasztia (végülis nem volt az, de vékony emberként is kifejezettebb az emlői zsírrétegem mint kiderült), intim szférát leszámítva minimális testszőrzetem van valamint munkahelyi stressz miatt alacsonyabb libidó. (Ezen sajnos a mai világban változtatni sztem nem lehet) Mi okozhatja ezt, hogy fiatalon is inkább a referencia tartomány alsó részét súrolom? Most csináltattam két év elteltével ismételten egy vizsgálatot ahol az értékek:Tesztoszeron: 17,21 (ref:6,1-27), FSH 8,3 (1,27-19,26), LH 3,8 (1,2-8,6), Prolaktin 8,1 (2,64-13,13). Félek, hogy ha fiatalon is alacsonyabbak az értékeim akkor öregedve ezek sajnos fokozatosan rosszabbak lesznek. Érdemes lenne ez ügyben továbbmennem? Mostani vérvétel előtt D-Aszparaginsav valamint cink kiegészítőt szedtem. Talán jobbak is valamivel az értékek. Lenne esetleg valami gyógyszertári kiegészítő vagy gyógyszer amivel érdemes lenne próbálkoznom még? Magasabb értékekkel gondolom kevésbé van kitéve az ember úgy a negatív hatásoknak, hogy bármit is észrevegyen, mert a csökkent értékük is magas. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a hormon témában

        A hormonértékei teljesen normál értéken vannak. A referencia tartományon belül bármely érték normális. A minimális testszőrzet alkati tulajdonság, nem feltétlenül van összefüggésben a hormonszintekkel. A libidócsökkenése inkább a stressznek köszönhető.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2019. március 05., 18:29; Megválaszolva: 2019. március 06., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Hetefájdalommal kerültem be,ahol egy gyermeksebész megvizsgált (nem urológus),aki mellékhere gyulladást állapított meg. Az orvos csak fizikális vizsgálatot csinált,UH-t nem. A felírt antibiotikum elfogyott,amellé...
        Vesekő meghatározás miatt ct-n jártam, az orvosom viszont csak egy hónap múlva fogad. A leletben az szerepel 1400hu denzitású kő. Szeretném tudni, ez melyik fajta vesekő tulajdonképpen? Köszönöm
        Tisztelt Doktor Ur! Fel eve kezdodtek panaszaim, gyakori vizelesi ingerrel, mely idonkent surgeto is volt. Volt uh, vizelet labor, egyszer tenyesztes is, minden negativ. Holyagtukrozes is tortent, aminek enyhe trigonitis az eredmenye, da az urologus szerint...
        Jó napot kívánok! Múlthéten kipróbáltuk a Maraton classic teljesítményfokozó tablettát,aminek 3-4 napig volt is hatása nagyon erős fejfájással kisérve de,mikor hétfőn nemi életet akartunk élni nem sikerült túl hamar lelankadt.Előtte...
        Tisztelt szakértő!Hasi ultrahangon a hólyagom belső falán 24x9mmes,exofit,hypoechogén képletet látott az orvos amit a hólyagtükrözés nem igazolt.Gáttáji és alhasi húzó-feszítő fájdalmam van ami néha a végbélbe is kisugárzik .Vesekövem...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy, az urológiai leletemmel kapcsolatos kommentárról szeretném kérni a véleményét hogy pontosan mit értsek alatta: 24 mm-es parenchyma oszlopnak imponáló képlet. 6 napja felfázásos tüneteim voltak (sűrű vizelési...
        A bal herém hátsó részében érzek egy kis dudort, fürdés után amikor a herezacsko kitágul. Voltam urulogusnál, de amikor o tapogatta nem volt kitagulva a here így attól felek, hogy nem erezte. Azt mondta h mellekhere gyulladás mert egy enyhén...
        Tisztelt Papos István Doktor Úr ! 1 hete észlelem egy elváltozást a fityma bőrén. Mellékeltem egy képet róla, éles szélű, vörös udvarral rendelkező fekélyszerű elváltozás. Nemi kapcsolatom nem volt már hónapok óta. Az elváltozás...
        A panaszom a következő: egy ideje romló potencia és ezzel párhuzamosan vizelési panaszaim vannak.Egy urológiai vizsgálat kimutatta a húgycsőszűkületemet, melyet megműtöttek.Vizelési görbém nem lett jobb...+ a laborleleteim februárban 13,...
        Tegnap este a párommal szeretkeztünk majd elszakadt a fitymafékem. Ami nagyon éles fájdalommal járt. Majd vérezni kezdet ez kb. 5 percig tartott. A szakadás hossza kb. 1-1,5cm. A szakadás azóta nem vérzik csak érzékeny. Mi ilyenkor a teendő,...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció
        Válasszon szakterületet, foglaljon percek alatt az otthonából, kényelmesen!