• Fiatalként Tesztoszteron Szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 26 éves férfiként írok Önnek. Két éve csináltattam férfi hormon szint mérést ott a tesztoszteron szinten 13,7 nmol/l volt. Referencia tartományba beleesik (6-28) de sok helyen már 15-ös érték alatt különböző negatív panaszok bekövetkezéséről írnak. Igazából 1-2 dolog gyanús volt pl: ginekomasztia (végülis nem volt az, de vékony emberként is kifejezettebb az emlői zsírrétegem mint kiderült), intim szférát leszámítva minimális testszőrzetem van valamint munkahelyi stressz miatt alacsonyabb libidó. (Ezen sajnos a mai világban változtatni sztem nem lehet) Mi okozhatja ezt, hogy fiatalon is inkább a referencia tartomány alsó részét súrolom? Most csináltattam két év elteltével ismételten egy vizsgálatot ahol az értékek:Tesztoszeron: 17,21 (ref:6,1-27), FSH 8,3 (1,27-19,26), LH 3,8 (1,2-8,6), Prolaktin 8,1 (2,64-13,13). Félek, hogy ha fiatalon is alacsonyabbak az értékeim akkor öregedve ezek sajnos fokozatosan rosszabbak lesznek. Érdemes lenne ez ügyben továbbmennem? Mostani vérvétel előtt D-Aszparaginsav valamint cink kiegészítőt szedtem. Talán jobbak is valamivel az értékek. Lenne esetleg valami gyógyszertári kiegészítő vagy gyógyszer amivel érdemes lenne próbálkoznom még? Magasabb értékekkel gondolom kevésbé van kitéve az ember úgy a negatív hatásoknak, hogy bármit is észrevegyen, mert a csökkent értékük is magas. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a hormon témában

        A hormonértékei teljesen normál értéken vannak. A referencia tartományon belül bármely érték normális. A minimális testszőrzet alkati tulajdonság, nem feltétlenül van összefüggésben a hormonszintekkel. A libidócsökkenése inkább a stressznek köszönhető.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2019. március 05., 18:29; Megválaszolva: 2019. március 06., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Szép napot Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a nemiszervem tövétől körülbelül tíz centivel kissé le vékonyodott, makig Semmi probléma Csak a tövétől! Orvoshoz nem szeretnék ezzel fordulni szeretném ha ön válaszolna! Fájdalmam a...
        Tisztelt Doktor úr! A véleményét szeretném kérni egy laborértékkel kapcsolatban. Vért vettek hogy a PSA értékeit megállapítsák. Az eredmény: PSA = 1,400ug/L Szabad PSA = 0,210 ug/L Eddig soha nem mértek Szabad PSA-t és érdekelne hogy ez...
        Üdv.Dr.úr. Azt szeretném kérdezni hogy már két éve járok éves laborvizsgálatra és minden évben találnak vért az általános vizeletben hol 0,3 hol 0,6vvt ez utóbbi 0,6vvt 2019.10.22-én volt minden évben járok hasi ultrahangra is de az is...
        Tisztelt Doktor Úr! Ezen a linken olvasható a kérdésem egy másik fórumon, de ha nem látható - leírom. Schloffer műtét után vagyok balanitis miatt (nem tudom az okát, annak kivizsgálása nem volt csak anat, illetve előtte volt nyirokér...
        Tisztelt DoktorÚr/Nő. Másodjára fordult elő a baleset és nem szeretném hogy mégegyszer előforduljon. Mindkétszer ejakuláció után történt, de nem teljes ürítés volt egyik sem. Utóbbi hónapokban a szexuális teljesítményem is csúnyán...
        Tisztelt Doktor úr! Közel a negyvenhez évente járok urológiára (illetve ha van panasz, akkor gyakrabban), elővigyázatosságból. Édesapámnak prosztatatúltengése volt, láttam, hogy milyen kellemetlenséget tud okozni ez a jóindulatú...
        Tisztelt Doktor! Sűrűn begörcsöl a vesém. Max 5 percig tart, utánna megszünik. Mitől lehet ez? Már egy éve tart. Voltam már hasi ultrahangon és semmilyen eltérést nem észleltek és mindent rendben találtak.
        Üdvözlöm. Sperma eredmény 0,8 ml, 12,8 millió, teljes motilitás 72%, progresszív motilitás 50% non progresszív 22% immotilis 28%. Ez milyen eredménynek számít? Mivel javítható? Érdemes inszeminációval próbálkozni, vagy csak lombik jöhet...
        Tisztelt Doktor Úr (Doktornő)!Férjemet 5 éve műtötték időskori cukor miatt letapadó fitymaszűkülettel.(55 évesen) Azóta a közösülés kis fájdalommal jár neki. Legutóbb pedig piros vérzés kisérte,amit nem tudunk,hogy a fityma bőre...
        Üdvözlöm!A kérdésem a következő lenne páromnak felraktak rézgyöngyöt a méhbe és a lehuzószàllja megszurta a makkomat meg egy kicsit megvágta. Az elején vérzett de most már csak piros körülötte egy picit fel van dagadva és egy picit fáj...