• Fiatalként Tesztoszteron Szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 26 éves férfiként írok Önnek. Két éve csináltattam férfi hormon szint mérést ott a tesztoszteron szinten 13,7 nmol/l volt. Referencia tartományba beleesik (6-28) de sok helyen már 15-ös érték alatt különböző negatív panaszok bekövetkezéséről írnak. Igazából 1-2 dolog gyanús volt pl: ginekomasztia (végülis nem volt az, de vékony emberként is kifejezettebb az emlői zsírrétegem mint kiderült), intim szférát leszámítva minimális testszőrzetem van valamint munkahelyi stressz miatt alacsonyabb libidó. (Ezen sajnos a mai világban változtatni sztem nem lehet) Mi okozhatja ezt, hogy fiatalon is inkább a referencia tartomány alsó részét súrolom? Most csináltattam két év elteltével ismételten egy vizsgálatot ahol az értékek:Tesztoszeron: 17,21 (ref:6,1-27), FSH 8,3 (1,27-19,26), LH 3,8 (1,2-8,6), Prolaktin 8,1 (2,64-13,13). Félek, hogy ha fiatalon is alacsonyabbak az értékeim akkor öregedve ezek sajnos fokozatosan rosszabbak lesznek. Érdemes lenne ez ügyben továbbmennem? Mostani vérvétel előtt D-Aszparaginsav valamint cink kiegészítőt szedtem. Talán jobbak is valamivel az értékek. Lenne esetleg valami gyógyszertári kiegészítő vagy gyógyszer amivel érdemes lenne próbálkoznom még? Magasabb értékekkel gondolom kevésbé van kitéve az ember úgy a negatív hatásoknak, hogy bármit is észrevegyen, mert a csökkent értékük is magas. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a hormon témában

        A hormonértékei teljesen normál értéken vannak. A referencia tartományon belül bármely érték normális. A minimális testszőrzet alkati tulajdonság, nem feltétlenül van összefüggésben a hormonszintekkel. A libidócsökkenése inkább a stressznek köszönhető.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 05., 18:29; Megválaszolva: 2019. március 06., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! A péniszén a csatolt képen látható elváltozások vannak. Mi lehet ez? Mi okozhatta? Fertőző-e? Válaszát köszönöm.
        Fél éve párommal aktív nemi életet folyatatunk, visszatérő problémám, hogy aktus után több napig vizelés közbeni csípős érzés illetve irritáció lép fel. Naponta történő együttlétek után folytonos érzékenység jelentkezik. Azon...
        Tisztelt Dr. Úr Azt szeretném kérdezni hogy miért van az hogy magömléskor nagyon kevés ondó jön ki , pár csepp az is van mikor ragacsos,darabos állagú semmilyen betegségem nincs,gyógyszert sem szedek semmit meg olyan érzésem van mintha nem is...
        Tisztelt Doktor Úr! Nemi szervem tájékán történt mai borotválkozás során történt baleset miatt véletlenül belekaptam borotvapengével a makk felső részébe, fél centi hosszú, felszínes, pici sebet ejtve, fél centire a húgycsőtől, 20...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Ha egy férfi élete során elkapta a HPV-vírust, a nemi szervén tünetek is jeletkeztek, de azok elmúltával hónapok óta fennálló tünetmentesség esetén a szexuális kapcsolat milyen hatással lehet a Párjára?...
        Péniszemen makk alatt hólyagszerű pattanasok alakultak ki mi Lehett ez?
        Üdv! Tegnap este kezdtem el érezni hogy a jobb oldali herem nagyon erzekeny es erintesre faj, az alhasomban is erzem picit azon a részen. Utana olvastam a neten de inkabb csak megijedtem, van arra is lehetőség hogy semmi komoly csak valami utes erhette...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Kislányomnál 2018. Szeptemberben diagnosztizáltak VUR II. Visszafolyást, egy vesemedencegyulladas után. Azota folyamatosan antibiotikumot kap, tágulata volt, elvileg az màr elmúlt, ultrahangon nem lattak. Kérdésem az lenne...
        Üdvözlöm! A fotón látható erdeményeket szeretném,ha tudna abban segíteni hogy ki ellemezné nekem az erdeményt rendes emberi nyelvre! Ezzel az eredménnyel lehet babánk vagy szükséges valami vitamin vagy gyógyszer?
        Tisztelt Dr Úr! Kérdésem az lenne, hogy 25 évesen, 8-9 év dohányzás után kialakulhat-e impotencia? Néhai merevedés zavarokról van szó amik aztán pár hét alatt elmúlnak. Mi alapján lehet kizárni, hogy fizikai avagy tartós dologról van szó...