Túlzott agódás?

Kedves Doktor Úr! Bízva Önben,szeretném a véleményét kérni, megpróbálom röviden leírni problémámat, kérdésemet. Félévente járok cytológia szűrésre, mert igaz, hogy 15 éve, de volt egy P4-es eredményem, amit konizációval elméletileg sikeresen meg is oldottak. Azóta mindig rendben voltak az eredményeim. Egyik petefészkemet eltávolították csokoládécyszta miatt, valamint endometriózist állapítottak meg, de ez is nagyon régen volt, azóta nem látnak erre utaló jeleket. 51 éves vagyok, most kezdett rendszertelenné válni a menstruációm (barnázás,pecsételés kíséretében/ennek rendezésére orvosom Trisequens tabletta szedését javasolta 3 hónapig. 21 tabletta beszedése után pár nappal meg is jött a menstruációm, ami elég erős volt, valamint nagyobb db nyálkahártyák kiséretében. Az éves nagyrutin vérvizsgálat mellé, kérésemre csináltunk egy CEA 125 vizsgálatot, ami a menstruáció első napján történt. Ennek eredménye: CEA 125: 42 HE4: 51,3 ROMa: 8,4 Nagyon elkeseredtem az emelkedett CEA125 értékem miatt. Szeretném kikérni a véleményét, Ön mit tenne a helyemben. Váalszát előre is megköszönöm !

Dr. Petróczi István válasza hormon témában

Tisztelt Hölgyem! 1./ a Trisequenst tartósan kellene szednie, mert a klimaxos hormonzavar végleges, a petefészkei nem fognak feléledni, s hormont termelni. Viszont. ha nem szedi a tablettát, a rendellenes vérzés miatt kaparás lesz. Két kaparás után pedig kiveszik a méhét... Én inkább a tartós szedést javaslom! 2./ A ROMA index a petefészekrák jelzője. Ez Önnél normális! A két tumormarker (=rákjelző) külön-külön viszont más szerv megbetegedését jelezheti. Önnél csak az egyik emelkedett! Javaslatom: egésztest CT, utána meg kell ismételni a labort, majd (ha változatlan) keressen fel onkológust, az ok kiderítésésre. Remélem és kívánom, hogy ne legyen gond. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2022. március 23.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Változókor!
Tisztelt Doktor Úr! Olvastam a cikkeit, a válaszait, amit a betegeknek írt. Úgy gondolom Ön az én meg mentőm! 1987-ben volt méheltávolításom/petefészkek...
Csökkent libidó
Üdvözlöm, 32 éves férfi vagyok, egy ideje nagyon lecsökkent a libidóm, és erekciós problémák is állandóak, ritkán hőhullám. Kértem egy férfi hormon...
Alacsony progeszteron
Kedves Doktor Nő! 7 honapja szeretnenk babat a parommal (vele minden rendben van). Az ultrahangok alapjan a peteeresem is rendben., Ami zavar, hogy menstruacio...
Fiatalként Tesztoszteron Szint
Tisztelt Doktor Úr! 26 éves férfiként írok Önnek. Két éve csináltattam férfi hormon szint mérést ott a tesztoszteron szinten 13,7 nmol/l volt. Referencia...
Emelkedett férfi FSH és LH érték
Tisztelt Doktor úr! Gyerekvállalás előtti felmérés részeként teljes labor és hormon vizsgálatot végeztettem. Az alábbi emelkedett eredményeket kaptam: FSH 33...
Hormonproblémák
Üdvözlöm! Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges-e az, hogy hormonzavar áll fent nálam mert a következő tüneteket tapasztaltam az utóbbi időben: a...