Túlzott agódás?

Kedves Doktor Úr! Bízva Önben,szeretném a véleményét kérni,megpróbálom röviden leírni problémámat,kérdésemet. Félévente járok cytológia szűrésre,mert igaz,hogy 15 éve,de volt egy P4-es eredményem,amit konizációval elméletileg sikeresen meg is oldottak. Azóta mindig rendben voltak az eredményeim. Egyik petefészkemet eltávolították csokoládécyszta miatt,valamint endometriózist állapítottak meg,de ez is nagyon régen volt,azóta nem látnak erre utaló jeleket. 51 éves vagyok,most kezdett rendszertelenné válni a menstruációm(barnázás,pecsételés kíséretében/ennek rendezésére orvosom Trisequens tabletta szedését javasolta 3 hónapig. 21 tabletta beszedése után pár nappal meg is jött a menstruációm,ami elég erős volt,valamint nagyobb db nyálkahártyák kiséretében. Az éves nagyrutin vérvizsgálat mellé,kérésemre csináltunk egy CEA 125 vizsgálatot,ami a menstruáció első napján történt. Ennek eredménye: CEA 125: 42 HE4 :51,3 ROMa: 8,4 Nagyon elkeseredtem az emelkedett CEA125 értékem miatt. Szeretném kikérni a véleményét,Ön mit tenne a helyemben. Váalszát előre is megköszönöm !!!

Dr. Petróczi István válasza hormon témában

Tisztelt Hölgyem!

1./ a Trisequenst tartósan kellene szednie, mert a klimaxos hormonzavar végleges,

a petefészkei nem fognak feléledni, s hormont termelni.

Viszont. ha nem szedi a tablettát, a rendellenes vérzés miatt kaparás lesz.

Két kaparás után pedig kiveszik a méhét.....

Én inkább a tartós szedést javaslom!

2./ A ROMA index a petefészekrák jelzője. Ez Önnél normális!

A két tumormarker (=rákjelző) külön-külön viszont más szerv megbetegedését jelezheti.

Önnél csak az egyik emelkedett!

Javaslatom: egésztest CT, utána meg kell ismételni a labort, majd

(ha változatlan) keressen fel onkológust, az ok kiderítésésre.

Remélem és kívánom, hogy ne legyen gond.

Üdvözlettel:

Petróczi dr.

Kérdés: 2022. március 23., 07:38; Megválaszolva: . .,
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Változókor!
Tisztelt Doktor Úr! Olvastam a cikkeit, a válaszait, amit a betegeknek írt. Úgy gondolom Ön az én meg mentőm! 1987-ben volt...
Premens tabletta
Kedves Dr Úr! Nőgyógyászomnak a menstruációs ciklus fél idejében jelentkező erős alhasi fájdalomról panaszkodtam, illetve menstruáció előtti...
vetélés után
Tisztelt Doktor Úr! Júniusban 6 hetes terhesen volt egy vetélésem, műtéti befejezéssel. (Az oka nem derült ki) . A terhesség előtt rendszertelen...
Mindenképp szükséges a cypromix...
Kedves Doktor Úr / Doktornő! Én egy oylan problémával fordulok önhöz, ami legalább 2 éve húzódik és sajnos eddig sem találtam rá megfelelő...
Mikor menjek hormonvizsgálatra?
Kedves Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy mikor kell pontosan hormon vizsgálatra menni. Az orvosom a 3 és 21 ik napot írta a papírra, de mikor ezt...