Pszichiátriai gyógyszerek és hormonok

Tisztelt Doktor Úr! 25 éves, férfi beteg vagyok. Közel féléve szenvedek erekciós diszfuncióban, továbbá többször ellenőriztettem a hormonszintjeimet az utóbbi időben, melyek közül némelyik rosszabb értéket mutatott a kívántnál. Noha az endrokrinológusom nem talált semmiféle endokrinológiai problémát, a gondomat a 3, 5 éve szedett antidepresszánsra (paroxetin) vezette vissza, melyet több hónapon keresztül csökkentettem, majd 2 hónapja végleg elhagytam. Azóta jobban alszok, nyugodtabb, kiegyensúlyozotabb vagyok, az erekcióm is javult valamelyest. A hormonértékeim azonban a nyár eleje óta nem sokat változtak. Antipszichotikumot (olanzapin) is szedtem 2, 5 éven keresztül, melyről 2014 őszén álltam le. A legutóbbi mérés során (november 3.) mért hormonok értéke: FSH: 0, 92 U/L LH: 4, 87 U/L Prolaktin: 250, 5 mIU/L Ösztradiol: 167, 5 pmol/L Tesztroszteron: 15, 5 nmol/L Progeszteron: 3, 4 nmol/l 17-OH Progeszteron: 2, 1 ng/ml A kérdésem, hogy milyen módszerrel lehetne segíteni a fentebbi értékeken: pl.: az alacsony FSH-n? Mert érzem, hogy még javulhatnék sokat a libidóm illetve az erekcióm tekintetében. Bármilyen tanácsát szívesen fogadom! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Hormon témában

Az erekció fenntartásához a hormonok közül főleg a tesztoszteronnak van jelentősége, mely az ön esetêben normális. Endokrinológiai kontroll javasolt.

Kérdés: 2015. november 13., 12:12; Megválaszolva: 2015. november 18., 13:20
Kérdések és válaszok: Potenciazavar
BPH és potenciazavar
Tisztelt Doktor úr! Kb. 10 éve küzdök kimutatott BPH-val. UH kimutatta 5 éve, hogy a prosztatában meszesedés jelei is láthatóak voltak. Tavaly ősz...
Merevedési zavar
Van-e ellen javallata a tribooster...
Erekciózavar
Kedves Doktornő/Doktorúr! Arra a problémámra szeretnék választ kapni, hogy Barátnőmmel folytatott szexuális együttlét során miért...
Merevedési zavar