Milyen további kezelést javasolna?

Tisztelt Doktor Úr! 81 éves apukámnál egy éve diagnosztizálták a prosztatadaganatot. A PSA akkor 195, 25 volt. A csontizotóp vizsgálat és a CT két helyen mutatott ki áttétet a bordákon. A leletei alapján: nagykockázatú VS M1 (05) panaszmentes beteg, Glearson száma: 7-es. Orvosa a Diphereline injekciót javasolta, amit háromhavonta kap. Egyenlőre Bisfosfonat kezelés nem volt szükséges. A 3. injekció után a PSA eredménye 0, 19 lett. A következő injekció után 3 hétig erős fájdalmai voltak a farcsonttól térdig behatárolva mindkét oldalon, mely éjszaka még fokozódott. Orvosa ezek után újabb csontizotóp vizsgálatot végeztetett két hete, ami változást nem mutatott az előzőekhez képest. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mitől lehettek ezek a fájdalmak, milyen további kezelést javasolna és ezeknek milyen mellékhatásaival kell számolni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Hné

Dr. Papos István válasza prosztata témában

A fájdalmat a csontáttétek okozhatják, mindenképpen javasolt bisphosphonát kezelés indítása, melynek lényeges mellékhatása nincs

Kérdés: 2016. január 18., 18:08 ;Megválaszolva: 2016. január 18., 20:01
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Extra magas PSA
Enyhe mellékhere gyulladás?
Vizelési probléma?
Prosztata nagyobbodás
Húzó érzés majd élesen szúró...