gyermekkori fitymaszűkület/letapadás

Tisztelt Doktor Úr. Kisfiamnál enyhe letapadást/fitymaszűkületet állapított meg a gyermekorvosunk. Ftorocort kenőccsel kell kenegetni esténként. Úgy tudom, hogy a szteroidos kenőcsöket 2 hétnél tovább nem lehet használni, nekünk viszont 2 hónapig kéne használnunk. Kérdésem az lenne, hogy ezzel a módszerrel elkerülhető-e az esetleges műtéti beavatkozás, vagy inkább keressünk fel minél előbb egy urológust és műttessük meg? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Fitymaszűkület témában

A műtéttel ráér várni a gyerek kisiskolás koráig, fürdés közben javasolt kicsit mindig hátrébb húzni a bőrt, kamillázás elég. Nem kell szteroidos kenőcs.

Kérdés: 2015. január 23., 15:43; Megválaszolva: 2015. január 25., 11:08
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Fitymaszükület
Tisztelt Doktor úr, Szeretném öntől megkérdezni, hogy nekem fitymaszűkületem van és hogyan tudném ezt megszüntetni a lehető leggyorsabban...
urológiai kérdés
Jó napot! 25 éves vagyok. Világ életemben fitymaszűkületem volt, igazából alig tudtam még csak a bőrt is lehúzni, nem is zavart egészen...
Körülmetélés, vagy van más...
Kedves Doktor! Körülbelül 2 évvel ezelőtt, barátnőmtől elkaptam egy gombás fertőzést, ami kezelve lett, de, felhívták figyelmemet a betegság...
Jól tudom-e?
Jó napot kívánok, érdeklődni szeretnék egy olyan dologgal kapcsolatban hogy nekem relatív fitymaszűkületem van-e ha csak merevedési állapotban nem...
fitymaszűkület
Tisztelt doktor úr kérdésem a következő lenne: 40 éves vagyok 3 hete volt fitymaszűkület műtétem. Még mindíg gennyedzik és nem tudom a bőrt...