Érzékeny makk - Az orvos válaszol

Dr. Szegedi Krisztián
Szerző: WEBBeteg - Dr. Szegedi Krisztián, urológus

Huszonhárom éves vagyok. Fél éve estem át egy fitymaszűkületi műtéten. Szexulás életem szinte nulla. Eddig a szűkületem miatt voltam gátlásos, most a túlérzékenység miatt. Mit tegyek? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdseiből.

Tisztelt Kérdező!

Problémája korántsem egyedi, ilyen típusú beavatkozás után néha találkozunk hasonló panaszokkal, melyek általában spontán rendeződnek.

Korai magömlés

Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfi szándéka ellenére nem tudja megfelelően kontrollálni magömlésének idejét, és a hüvelybe hatolás előtt, illetve azt követően rövid időn belül, a partner kielégülése előtt következik be a magömlés.

Okok és technikák

Mégis javasolnám lidocainos kenőcs használatát (ezt a makkra kell kenni a lehető legkisebb mennyiségben!) alkalmanként.

Szexuális együttlétkor pedig segíthet, ha mindenekelőtt megbeszéli partnerével (ez feltételez egy állandó, megértő társat) az ön állapotát, valamint, ha óvszert használ.

Problémája, ha egyéb tényező nem áll fenn (fertőzés, gyulladás) idővel meg fog szűnni, ha mégsem, forduljon orvosához aki további gyakorlati tanácsokat adhat Önnek.

Holányi Péter
Forrás: WEBBeteg
Szerző: Dr. Szegedi Krisztián, urológus

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Körömgomba Körömgomba

Hogyan ismerhető fel és hogyan kezelhető a körömgomba?

Fitymaszűkület (phimosis)...

Mi is tulajdonképpen a fitymaszűkület? Mikor igényel kezelést? Milyen terápiás lehetőségek jöhetnek szóba? Összegyűjtöttük a legfontosabb...

Herefüggelék-csavarodás

Gyermekkorban az akut heretáji panaszok leggyakoribb oka a herecsavarodás, herefüggelék-csavarodás (torsio appendices testis, appendix testis torsio) és...

Dr. Bánfi Gergely: Az urológus is...

A Movember mozgalom néhány éve jelent meg hazánkban, és november hónapban a férfiegészséghez szorosan kapcsolódó urológiai szűrésekre hívja fel...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.