Fityma vizsgálata, gyermeknél, szűkület?

Érdeklődni szeretnék, kisfiam lassan 5 éves lesz, a háziorvos szerint kicsit szűk a fitymája, mert nem lehet hátrahúzni a bőrt. Valóban hátrahúzható kell legyen gyermekkorban? Egyszer azt mondta egy gyermekorvos nekem, hogy kisgyermekkorban nem is kell.Nincs gond a vizeléssel, stb.Csak nem mozdul, húzódik hátra a bőr szabaddá téve a makkot, pisilésnél nincs probléma. Egyáltalán kihez érdemes vagy kell vigyem vizsgálatra, kell-e beutaló? Vagy ez természetes és nem kell izgulni ezen? Köszönöm, Edi

Dr. Balogh Andrea válasza fitymaszűkület témában

Kedves Kérdező!

A fitymának 5 éves korra rendben kell lennie azaz hátra kell tudni húzni. Előtte is folyamatosan amennyire lehet pár hónapos korban minden fürdetésnél hátra kell húzni, ezzel segítjük elő, hogy ez a folyamat minél természetesebb legyen azaz időre szépen oldódjon a fitymaszűkület. Több krém is létezik ami a szűkületet oldja - Elocom, Cikatridina, - első lépésben ez a terápia, ha az nem segít akkor gyermeksebészetre kell menni, ott a szűkület mértékétől függően kis helyi érzéstelenítésben vagy altatásban oldják meg.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. augusztus 03., 22:06; Megválaszolva: 2014. augusztus 05., 17:07
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
letapadt kuki vagy fitymaszűkület
Tisztelt Doktornő! Kisfiam 2 éves, és eddig nem húzogattuk a kukiját hátra, mert igen eltérő információkat találtam erre vonatkozóan. Az orvosok...
Gyerekkori fitymaszűkület
Tisztelt DoktorÚr/Nő! 5 és fél éves kisfiam nemi szervén még nem lehet teljesen hátra húzni a bőrt. Azt szeretném megtudni, hogy mi az a...
Fájdalom csillapítás
5 éves kisfiamnak fityma letapadás miatt rövid iv. altatásban az urológus hátra húzza a bőrt. Sokan mondták, hogy utána nagyon fog neki fájni...
Gyermekkori fitymaszűkület
Tisztelt Doktor nő/úr! A kisfiam októberben tölti be a 6. életévét, eddig is rendszeresen hordtuk a háziorvosunkhoz, aki kontrolálta a...
Ftorocort
Tisztelt Doktornő/Úr! 13 hónapos gyermekemnek fitymaszűkület "oldása" után orvosunk Ftorocort krémet írt fel, amellyel a sérült bőrfelületet...