• Magas kreatinin szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mit jelent a vizeletben kimutatott "8000 umol/l" kreatinin? Mivel a vizelet szine és mennyisége normális; fájdalomérzet nincs, de a kiugróan magas érték ellenére a háziorvos átlépett rajta.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a kreatinin témában

        Kedves Kérdező! A vizelet kreatinin tartalmát mikromol/nap mértékegységben adjuk meg, ennek normálértéke nőknél 5300-15100 mikromol/nap között változik. Ezt minden esetben a vér kreatinin tartalmával együttesen kell értékelni. Vesebetegségre utal, ha a vérben az értéke emelkedett és a vizeletben csökkent. Ha a vizsgálatot osteoporosis kezelése miatt kérték, akkor kreatinin clearencet szoktak kérni, aminek eredményét ml/perc mértékegységben adják meg. Az Ön által leírt értéket önmagában, a megadott mértékegységben nem tudom értelmezni.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2012. március 26., 16:38; Megválaszolva: 2012. március 31., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: