menstruáció kimaradás

Tisztelt Doktor nő/ Doktor Úr Kétségbeesve fordulok önökhöz mivel 2 hete lejárt a biztosításom itthon, így elutasították vizsgálatomat. Külföldön élek, így ottani vizsgálatra csak 2 hét múlva tudok sort keríteni. Azonban 2. hónapja hogy vérzésem kimaradt. Június 1-jén eseményutáni tablettát vettem be egy baleset után a párommal. Június 6-án jelentkezett vérzés. Együttlétvédekezéssel azóta egyszer fordult elő június 27-én. A júliusi menstruáció kimaradás után július 17-én felkerestem egy nőgyógyászt aki akkor még támogatottan megvizsgált és hüvelyi ultrahangra küldött. Mindent normálisnak talált és annyiban maradtunk ha továbbra sem jelenkezik vérzés egy hónap múlva visszamegyek. Azóta hetente 2 db terhességi tesztet csináltam előírás szerint valamint reggeli vizeletből, mind negatív, legutóbb tegnap reggel. a mellbimbóm olyan 10 napja érzékenyebb, terhes tüneteim egyébként nincsenek. Ma lett volna esedékes a vizsgálat de elküldtek, így feltennék pár kérdést, 2 hónappal az együttlét után, negatív tesztekkel a terhesség kizárható e? valamint ezeket a kimaradásokat okozhatta e a 72 órás tabletta? van e valami teendőm a 2 hét múlva esedékes külfödi vizsgálatig? várom mielőbb válaszát köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza teherbeesés témában

Kedves Kérdező! Hogy rögtön megnyugtassam, nincs tennivalója a külföldi vizsgálatig. Hacsak az nem, hogyha jár önnek magyar biztosítás is és remélhetően többször jár itthon, legyen ez is elintézve. Az esemény tabletta megkavarhatjaa ciklusát, ennek illene rendeződni már. De kizárt dolog, hogy ennyi terhespróba ne jelezne terhbességet, tehát átmeneti hormonzavar van, terhesség nincs. A hormonzavar, ha n em rendeződik visszatértéig, azért ottani nőgyógyászati vizsgálatot, ha nem is sürgősen, de kíván.

Kérdés: 2012. augusztus 23., 15:55; Megválaszolva: 2012. augusztus 24., 16:35
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása