Hematóma?

Friss terhességi leletem a következő: Petezsák 23 mm, crl: 5, 8 mm, pos. szívműködés (láttam és hallottam is) szikhólyag 3, 5 mm. Grav: 6 hét 4 nap (naptárral épp azonos) Viszont: "A petezsákban 11 mm-es echodensebb képlet is látható - haematoma? " Barnás folyásom 2 napon volt az elmúlt héten. Duphaston 3*1, és Clexane 2*0, 4 ml, valamint Elevit, amiket szedek. Két vetélésem volt korábban, amit a fokozott véralvadás probléma okozott. Erre kapom most a clexane szurit. Ami viszont hígítja a vért, és lehet, hogy a hematómát is ez okozza? Ijesztő, hogy a vérömleny a petezsákon belül van! A neten mindenhol maximum petezsák közelében lévő hematómát olvasni. És a mérete is elég nagy a petezsákhoz képest. Olvastam a Rutascorbinról, vény nélkül kapható, clexane kezelés és duphaston mellett ez alkalmazható? Segíthet valamit? Mit tehetek annak érdekében, hogy ezúttal ne legyen gond a babával? Hogy lehet a petezsákon belül bevérzés? Ha meg nem az, akkor mi más lehet? Őszintén, van rá esély, vagy mekkora esély van rá, hogy megmarad a baba? Vagy ez annyira nagy és olyan közel van, hogy ne nagyon reménykedjek? Őrület, hogy épp a korábbi vetélések kezelésére adott szer hatása miatt alakul ki probléma. Nagyon el vagyok keseredve. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhességi ultrahang témában

A Rutascorbin alkalmazása hasznos, C-vitamin.

A leirt képlet nem hematóma valószinűleg, az a petezsák körül jelenik meg.

Kímélő életmód, pihenés, eddigi terápia, antibiotikum. A vetélés okai a következők: Sárgatest-elégtelenség: - Ha a sárgatest a ciklus során nem termel elég progeszteront, a méhnyálkahártya nem tud felkészülni a megtermékenyített petesejt befogadására. A progeszteron a 6. hét végéig csak a petefészkekben, a 10. héttől túlnyomórészt a méhlepényben termelődik. A 6. és 10. hét között, sárgatest-elégtelenség esetén, jellemzően a 9. hét körül a petefészek már, a lepény még nem termel elég sárgatesthormont. Ezt nevezik az ún. lutoplacentáris shift időszakának.

-Ivarcsatorna (hüvely-méh) fertőzése. Az ok a férj fertőzése is lehet, pl. idült prosztata-gyulladás formájában.

- Génhibák: A kromoszóma-rendellenességgel fejlődésnek indult magzatok többsége nem jön a világra. Ez alól a Down-szindrómások egyharmada és a Turner-szindrómások 2%-a jellemzően kivétel. A kromoszóma-hiba kialakulhat új mutációként vagy valamelyik szülő által hordozott, kiegyensúlyozott rendellenesség szerencsétlen következményeként. Ha az egyik szülő egyik kromoszómájának egy darabja letörik és átragad a másik kromoszómára (transzlokáció) , az illető egészséges, mert sem génhiányban, sem génfeleslegben nem szenved. Véletlenszerűen előfordulhat, hogy a gyermek az említett kromoszómákból egy egészségeset és egy hiányosat vagy egy génfelesleggel rendelkezőt kap, így a transzlokáció kiegyensúlyozatlanná válik, és a többszörös, súlyos veleszületett rendellenesség világra jöttét csak a spontán vetélés akadályozhatja meg. Génhibára, illetve környezeti hatásra létrejövő rendellenességek esetén a spontán vetélés a rendellenesség súlyosságától függ. A hatujjú gyermek megszületésének nyilvánvalóan nincs akadálya, de más a helyzet például nyitott gerinc esetén.

-Nőgyógyászati rendellenességek: A méh fejlődési rendellenességei, a méhnyálkahártya pusztulása (pl. tbc miatt) , a méhfalak összenövése (Asherman-szindróma) , túlzottan nagy, sok vagy kedvezőtlen helyzetű myoma, stb., mind-mind spontán vetélés okozói lehetnek.

-Méhnyak-elégtelenség: A méhnyak-elégtelenség lehet elsődleges (a méh fejletlenségére vagy fejlődési rendellenességére visszavezethető) , amikor a méhszáj tünetmentes megnyílása már az első terhesség során, jellemzően a 20. hét körül jelentkezik. Másodlagos a méhnyak-elégtelenség, ha a méhnyak záróizmainak sérülése egy korábbi szülés vagy nem szakszerűen végzett terhesség-megszakítása során elszenvedett méhnyak-sérülés következménye.

-Immunológiai összeférhetetlenség: Ha a férj és a feleség antigénjei nagyon hasonlítanak egymáshoz, a magzatot védő ellenanyagok termelése megkéshet, ezáltal a magzat az idegen szövetekkel szemben agresszív nyiroksejtek (a "killer sejtek") áldozatává válhat.

Kérdés: 2012. május 31., 18:20; Megválaszolva: 2012. június 02., 19:47
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom