• Hüvelyi vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! 36 hetes terhes vagyok! Ma vették le a streptococcus kenetet, aminek a levétele is már fájdalmas volt! Utána a doktor manuális vizsgálatot is végzett ami már nem fájt! Méhszáj zárt! Pár órára rá, illetve azóta folyamatosan (fél napja) ha pisilnem kell rettenetesen csíp és utána rózsaszínes vérzésem van! Nem nagy mennyiségű, de számomra ijesztő! Hívtam az orvosom és azt mondta hogy biztos valami hámsérülés nyugodjak meg! Persze evvel nem nyugtatott meg! Már félve megyek el pisilni is! Meg ez mire fog elmúlni? Illetve nem fognak valami kórokozók feljutni a méhemhez és evvel veszélyeztetik a babám életét illetve nem okozhat koraszülést? Ja amúgy a vizsgálatra vittem vizeletet, avval minden rendben volt, de az még a reggeli vizeletem volt mikor ilyen problémám még nem volt! Tehát vérzés csak a vizsgálat óta volt! Amúgy a terhességem egészen eddig teljesen panaszmentes volt! Köszönöm mielőbbi válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! Panaszával nem hívni kellett volna orvosát, hanem ujra vizsgálatra felkeresni. Lehet, hogy valóbanjelentéktelen hámsérülés van a háttérben, de lehet a húgycső körüli bármilyen egyszerű gombás vagy bakteriáliis kórokozó keltette gyulladás is, amit az érintő vizelet sugár, vagy akár az utolsó elkenődő vizeletcsepp is csipő fájdalomérzetet jelenthet. A magzatra semmi veszélyt nem jelent, önre sem, de nagyon kellmetlen lehet. Érdemes lenne vizelet és hüvelyváladék tenyésztést is végezni, ha kórokozó feltételezhető. Mindezt egy ismételet vizsgálat tisztázhatja.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 28., 17:27; Megválaszolva: 2012. március 29., 22:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: