Zavar a rendszerben

Tisztelt Doktornő! Idegrendszerem - bár nem vagyok ideges típus - egész életemben produkált valami ijesztőt. Gyermekkoromban térlátási problémáim adódtak néha, a körülöttem lévő tárgyakat ilynenkor távolabbinak véltem. Aztán később 30 éves korom táján nagyon furcsa szagokat kezdtem el érezni. Elmúlt néhány hét, hónap alatt. Aztán volt, hogy elkezdtem nagyon szédülni ez is elmúlt magától szerencsére. Megjegyzem mindig nagyon szédülékeny voltam. Az utóbbi években gyakrabban fáj a fülem mögötti hallócsont és a két fülem közötti hátsó terület. Olykor zsibbadás szerű érzésem van belül. Ez az érzés fokozódik mobiltelefonáláskor és bármilyen furcsa de közvetlenül étkezések után. 5-6 éve járás közben olykor-olykor némi egyensúlyzavarom támad. Jön és el is múlik. Volt az elmúlt 1, 5 évben koponya Ct és MRI vizsgálatom is, de egyik sem mutatott ki komoly eltérést. 2 ideggyógyász is megcsináltatta velem a rutinvizsgálatokat, de lényegében hazaküldenek, hogy pszichés oka lehet. Pedig normálisnak tartom magam. Még ha ezek a tűnetek egyre jobban zavarnak. Köszönöm szíves válaszát.

Dr. Kerekes Éva válasza egyensúlyzavar témában

tisztelt érdeklődő!

a pszichés tünetek nem azt jelentik, hobgy valaki nemnormális, azaz bolond, hanem hogy a panaszok hátterében nincs szervi gond, hanem feltehetően pánikszerű félelem (egyensúlyzavar járás közben) . érdemes ebben az irányban kezelést alalmazni, ha a panaszok zavaróak.

Kérdés: 2016. február 09., 17:56; Megválaszolva: 2016. február 11., 22:33
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma
Pánikbetegség
Szociális fóbia