• Szédülés, végtag zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Már körülbelül 2-3 hónapja tapasztaltam egyensúly vesztést akkor betudtam a kevés folyadéknak. Most az elmúlt napokban ez felerősödött és nagyon könnyen elvesztem az egyensúlyomat, kicsit olyan mintha "spicces/kicsit ittas" lennék (egész napos tünet). (Évente kb 2, 3 alkalommal fogyasztok alkoholt). A látásom is jó (bár szemüveges vagyok, de az optikában idén nézték meg a szemem és tem találtam változást) de ha fókuszálok valamire pl olvasásnál könnyen elvesztem a fokuszt (mintha nem is oda figyelnék, pedig koncentrálok). A nyakam régebben is és mostanában is fáj (elszoktam feküdni, illetve édesapámnak bechterev kórja van --> ez ügyben voltam ortopédián, de ott a fizikális vizsgálatnál nem láttak semmi rendelleneset). Illetve voltam nyaki UH-n és a pazsmirigynél találtak egy 9mm nagyságú göböt/csomót (erre január végére kaptam időpontot izotópos vizsgálatra) Ma reggelre a lábujjaim vége kicsit el volt zsibadva (első alkalom) nem tudom ez a tünet együtteshez tartozik-e. Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt, esetleg milyen vizsgálatra menjek el? Jelenleg megpróbálom a cukrot elhagyni amennyire lehet. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: István

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a egyensúlyzavar témában

        Kedves Kérdező! Kissé szétszórt panaszait nem tudom egységes kórképként kezelni. Leírásából úgy tűnik, testszerte vannak panaszai, de a hátterében konkrét betegség még nem derült ki. Az Ön életkorában is fontos a rendszeres, egészséges táplálkozás,testmozgás, a munka melletti kikapcsolódás,pihenés.Úgy sejtem, eeken a területeken kissé dysharmonikus az élete,ezért foglalkozik a fizikai állapotával, betegségek utáni keresgéléssel. Én egyelőre megvárnám a pajzsmirigy izotóp vizsgálat eredményét.Addig már más vizsgálatot nem szükséges elvégeztetni. Kivétel a laboratóriumi vizsgálat, a pajzsmirigy működés felérésére szolgáló panellel kiegészítve. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsamma


        Kérdés: 2019. december 13., 06:40; Megválaszolva: 2019. december 16., 07:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: