Egyensúlyzavar

Kedves doktornő! 3 hónappal ezelőtt szédülésre, imbolygásra és erős baloldali fejfájásra ébredtem. Két nap pihenés után lekóvályogtam a háziorvosomhoz. Vérnyomásom emelkedett volt és pulzusom is szapora. (150/90, pulzus120) . Remegtem, reszkettem, imbolyogtam. Évek óta Concort szedek a szapora pulzusomra, napi 5mg-ot. Körzeti orvosom a vérkép elkészülte után annyit mondott, nyugodjak meg, Xanaxot írt fel, 0, 25-öst napi háromszor. A vérképem rendben volt, kivéve a magas fvs-számot, ami évek óta magas. (18-20 ezer környékén) . Korábban ezzel már jártam hematológián, eltérést nem találtak, góckutatásra küldtek. Semmit sem találtak, ez az fvs számom azóta is fenn áll, stagnált, panaszokat nem okozott. Ezek után elkezdtem szedni a Xanaxot, amitől jobban is éreztem magam. Azt még el kell mondjam, hogy mielőtt a galiba kezdődött sajnos lelki traumák értek, valóban belekerültem egy rossz élethelyzetbe. Állást váltottam, az új helyemen átvágtak, eladták a céget, nem volt rám szükség, így munkanélküli lettem. Teltek a hetek, állásinterjúkra jártam, de nem sikerült a mai napig elhelyezkednem. Az egyensúlyzavarom, imbolygásom viszont megmaradt. Ezt érzem a mai napig is. Tüneteim: bal oldalamon nyakam befeszül, furcsa fejtartásom lesz, merev lesz a hátam, a lábam és jobb oldalra mintha csavarodva eldőlnék. Körzeti orvosomnak vázolva a gondjaim, kinevetett. Ismét írta xanaxot, amit időközben abbahagytam, és nagy nehezen kicsikartam tőle egy beutalót a neurológiára. Sajnos arra 3 hetet várnom kell. Mára odáig jutottam, hogy nem tudok így élni! Átmenetileg ételkiszállítást vállaltam, de dőltem a pizzákkal: -) abba kellett hagynom. Már az utcára sem merek szinte egyedül menni, mert félek hogy "eldőlök". Szorongásom valóban van emiatt, most ismét szedem a Xanaxot, de a bal oldali feszességem megmaradt. Úgy nézek ki, mint egy mozgáskorlátozott. Asszimetrikus a vállam, bal oldalam mintha merev lenne, de gyengeséget, bizsergést nem érzek. Feszülést viszont igen. És ettől olyan egyensúlyzavart is. Az lenne a kérdésem doktornőhöz, hogy a szorongás okozhat-e ilyesfajta baloldali tüneteket? Félek, hogy esetleg a neurológián is kinevetnek...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza Egyensúlyzavar témában

Tisztelt Érdeklődő!

a neurológiám megszokták, hogy a betegek egy része mély átéléssel és élményszerűen adja elő a panaszait.

A szorongás igen tipikusan okozza a nyak izmainak a feszülését, ahogy az ilyen-olyan alternatív gyógyászok szokták volt mondani, a feszültségeinket mind a nyakukon hordjuk... és gyakori a hát feszülése is. 40 évesen a gerinc már nem egészséges, ami tipikusan csak akkor okoz elviselhetetlen panaszokat, mikor az ember éppen padlón van...

Szóval fel a fejjel, van/lesz gyógymód a problémára. Egy kis izomlazító szedése és gyulladásgátló kenőcs bedörzsölése a nyakba ellazítja a merev izomzatot, ami felszabadítja az idegszálakat és a agyba futó ereket is, így csökken az egyensúlyzavar is.

Addig is merjen közlekedni és főleg dolgozni. Sok egyensúlyzavarral elő ember végez pontos mozgást igénylő munkát. Merjen élni, dolgozni, közlekedni- és akkor lesz állása és elviselhetővé válnak a panaszai.

Én nem értek mindig egyet azzal, hogy problémáinkra nyugtatót kell szednünk. Senki sem ígérte, hogy az élet könnyű lesz, pedig nálunk még nincs is háború meg földrengés, terrortámadás.. Szóval a panaszokat ki kell vizsgálni, és ha csak a szorongás áll mögötte, nem szabad engedni, hogy ez meggátolja a munkavégzésben. Ha szükséges, akár pánik elleni gyógyszer szedés árán, de ezt pszichiáterrel érdemes megbeszélni.

Kérdés: 2016. szeptember 06., 12:46; Megválaszolva: 2016. szeptember 09., 14:57
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Egyensúlyvesztés
Egy hete ágyból felkeléskor egy ideig egyensúlyzavarom van ami egy idő után elmúlik.Mi lehet ez? Nagyon aggaszt
Szédülés, végtag zsibbadás
Üdvözlöm! Már körülbelül 2-3 hónapja tapasztaltam egyensúly vesztést akkor betudtam a kevés folyadéknak. Most az elmúlt napokban ez...
egyensulyzavar
kedves doktor nö! olyan kérdésel fordulok önhöz hogy lehet e valami agyi problémám ha csak egy sima egyensuly zavar miadt küldtek ell vér...
Szédülés, megingás
Tiszteletem! Kb 1 hónapja az alábbit kérdeztem amire válaszolt is Köszönöm! Csókolom! A leletem kontrasztanyagos ct alkalmával: Bal arteria...