• Szorongás-eredetű panaszokról lehet szó?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 25 éves sportos férfi vagyok, szorongásos problémám többféle tünetet öltött az elmúlt hetekben, hónapokban (fullasztó légszomj érzés, szívdobogás, enyhe bizonytalanság érzés, fáradékonyság). Sajnos csak e hónap végére kaptam időpontot pszichiáterhez. Néhány napja a következő tüneteket érzem: nyaki furcsa érzés, ami néha átsugárzik a tarkóba, illetve a füleimbe is. Nem annyira fájdalomként írnám le, hanem egy kellemetlen érzésként, mintha meg lenne "merevedve" a nyakam, főleg ha mozgok, vagy nem támasztott fejjel ülök. Folyamatos, hullámzó intenzitású bizonytalanságérzésem van, az egészen elviselhetőtől az intenzívig, mintha nagyon másnapos lennék. Tudok egyenes járni, nem dülöngélek, de úgy érzem, mintha bizonytalan lenne az egyensúlyom. Gyakran izzadnak, le vannak hűlve a végtagjaim, az állkapcsom mintha "összeszorulna", száraz a szám és nagyon kétségbe vagyok esve, hogy mi okozhatja a panaszaimat. Nagyon sokat ülök számítógép előtt és sajnos hanyag a tartásom is. Amikor a nyakamat mozgatom vagy terhelem bizonyos gyakorlatokkal, akkor kellemetlenebb ez a "szédülés". 2 hónapja volt vérvételem alhasi panaszok kapcsán, nem volt eltérés. Néhány hete csináltak EKG-t, mértek vérnyomást, vér-oxigén szintet egy pánikroham kapcsán az ügyeleten, minden rendben volt. 1 hete pulmonológiai vizsgálaton estem át a légszomj érzése miatt, mindent rendben találtak, pszichés eredetet határozott meg a doktornő. Azóta ez a tünet minimálisan tér vissza, kevésbé intenzív módon. Mit tanácsol a kedves Doktornő, javasolt lehet egyéb szakrendelés felkeresése ezzel a problémával, vagy a pszichiáterre hagyatkozzam?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a egyensúlyzavar témában

        Kedves Kérdező! Panaszai leírása alapján elsősorban a pánik betegség kiújulására gondolok. Ennek ellenére jó lenne, ha egy neurológiai vizsgálat is történne.Bár ott is elég sok a várakozási idő,megéri.Ha korábban tünetei jól reagáltak gyógyszeres kezelésre, az most is megoldást fog hozni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. július 14., 20:31; Megválaszolva: 2019. július 15., 07:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: