szivpanaszok: van értelme további kardiológiai vizsgálatoknak?

Jó napot kívánok. 46 éves vagyok kb 4éve renszdszeresen járok kardiológiai vizsgálatokra, 2-3 kardiologushoz is. Ekg-k sorozata évente többször is, utóbbi 2 évben 2-szer terheléses Ekg (legutolso tavaly oktober 10-én) , szivultrahang évente kb.3-4 szer, minden alkalommal teljeskörű fizikális vizsgálat, minden negativ, vérképek évente legalább kétszer, (egy nagyon enyhe májenzimek emelkedésén kívül itt is nagyjából minden rendben) . szivultrahang vizsgálatnál modták.hogy egy billentyű nem zár tökéletesen, de elenyésző ne vegyem betegségnek és nagyjából minden orvos ugyanazt látta minden vizsgálaton. (ekg.terhelés, szivecho stb.) Vérnyomásom enyhén magas de napi két szem 10mg lisinopril rendben tartja. Én mindez ellenére mondhatni állandóan érzem a szivbetegség fizikai tüneteit, szív körüli nyomás, sokszor nehézlégzés, szivdobogás, rossz közérzet amit érzem hogy onnan jön a szívemtől, meggyőződésem hogy szivbeteg vagyok, csak nem veszik észre, .Ugy kelek ugy fekszek, hogy állandoan csak a szivbetegségekre gondolok. Nem tudom van-e értelme a további kardiologiai vizsgálatoknak, ezért írtam önnek, mit tanácsol a doktor nő. Tisztelettel Megjegyzem, hogy tegnapelőtt volt az utolsó EKG csinálva egy nagyon rossz közérzet + szív körüli nyomás érzés alatti időben, ami teljesen negativ volt. (a dr. úr szerint azontúl, hogy kicsit gyorsabb volt a pulzusom mintának lehetne feltenni a netre.)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza félelem a szívbetegségtől témában

Kedves Kérdező! Több orvos, több vizsgálata során sem igazolódott szívbetegség, ezért javasolt pánik betegség irányú kivizsgálás és szükség esetén ennek kezelése. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 29., 09:45; Megválaszolva: 2015. január 31., 20:22
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?