Melkasi Diskomfort

Tisztelt Dr. 19 Éves koromban diagnosztizálták nálam az MPS-t. Azóta időszakosan visszatérőek a tünetek vagy csak felfigyelek a tünetekre. Igazából nem tudom eldönteni a tény az, hogy ilyenkor rettegek és félek és néha nehéz elvégeznem a hétköznapi tevékenységeimet. Nem tudom, hogy tényleg van e okom az aggodalomra, de én aggódom. Rendszeresen sportolok és nagyjából próbálok egészséges életmódot élni, ezt azért többnyire betartom. A feltöltött képen látható az amb. Kezelőlap. A sportolást szeretném folytatni de nem tudom hogy ez inkább árt vagy használ? Az utazásaimat úgyszintén megnehezíti, néha pánik szerűen tör rám és akkor nagyon meg kell erőltetnem magam, hogy ez kifele ne látszódjon. Ez a párkapcsolatomra is rányomja a bélyegét mert néha nehezen tudok feloldódni. Ez inkább stres alapú vagy tényleg aggódnom kellene. Éves vizsgálatokon meg szoktam jelenni. De mivel nem nagyon értem az amb Kezelőlapon szereplőket ezért ez számomra nem megnyugtató.

Dr. Molnár Dóra válasza mitrális prolapsus témában

Kedves Kérdező! A szív ultrahang azt mutatja, hogy megfelelő a szív mérete, jól pumpálja a vért, jól mozognak a szívfalak. A mitrális billentyű leírásában szereplő kifejezés egy alaki leírás, az orvos szakértelmét támasztja alá a korrekt fogalmazás. A billentyű rendesen nyit és zár, ne aggódjon. Az ambuláns lapon szerepel, hogy kardiológiai kezelés nem szükséges. A panasz extraszisztolé okozhatja, mely nem sorban érkező ütés, utána kis szünettel, ekkor érzi a nagyobb dobbanást. Ha sok a panasz, esetleg még egy 24 órás Holter monitorozással tisztázható, hogy mennyi ez az extraszisztolé, és esetleg igényel-e mégis terápiát. Mindenképpen javasolt pszichológiai segítség igénybe vétele is, a nagyfokú szorongás oldására. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. október 03., 15:41; Megválaszolva: 2014. október 05., 20:16
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Pánikbetegség gyógyszer
Somnol covid után álmatlanság
Rexetin szerotonin szindróma
Pánikbetegség
Szociális fóbia