A mitralis prolapsus elmúlhat e?

Tisztelt Dr Úr! Többször diagnosztizáltak nálam mitrális prolapsust (szívkatéteres vizsgálattal) . Jelenleg külföldön dolgozok, itt csináltak szívultrahangot és izotópos vizsgálatot. Utána közölték velem, hogy nincs ilyen jellegű problémám-szerintük-és nem kell mennem soha többet ellenőrzésre sem. Érdeklődni szeretnék, elmúlhat e ez a betegség, és tényleg nemn kell e többet mennem vizsgálatra. Itthon 10 évig jártam rendszeresen 3 havonta. Concort szedek most is 2 X 1-et. Fogadjam el ezt a véleményt, vagy járjak haza ellenőrzésre? Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mitrális prolapsus témában

Kedves Kérdező! A mitrális prolapsus diagnózisa nem katéterrel szokott történni napjainkban, hanem szívultrahang vizsgálattal. Javaslom, hogy panaszok alapján menjen orvoshoz, a szakorvosi ellenőrzés szükségességét a háziorvossal is megbeszélheti. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. január 18., 18:27; Megválaszolva: 2014. január 20., 23:09
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbillentyű Hiba
Fellazult szívbillentyű
Tisztelt doktornő! 1 hónapja házi orvosom szívzörejekre lett figyelmes, emiatt kardiológiára küldött ahol az alábbiakat állapították meg:...
Mitralis prolapsus súlyosbodás?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A diagnózisom szerint jelzett mitralis prolapsuson kívül kóros eltérés nem látható. Versenyszerűen sportolok, heti 3...
Mitrális Prolapsus veszélyessége
Tisztelt doktor Úr/Nő! Kicsit több mint 1 éve írtam önöknek rengeteg tünettel kapcsolatban ahol is csak a mitrális prolapsust szorongást és...