Mitralis prolapsus súlyosbodás?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A diagnózisom szerint jelzett mitralis prolapsuson kívül kóros eltérés nem látható. Versenyszerűen sportolok, heti 3 edzés és 2 mérkőzésem van. Van, hogy edzés/mérkőzés közben tőr rám a szúró, nyomó fájdalom a mellkasomban, van, hogy a bal karom el is zsibbad ilyenkor. Ha ilyesmi nem történik, akkor már nyugalmi állapotban, pihenés közben kezdem el érezni a szúró fájdalmat és a zsibbadás ami a számnál is jelentkezik, ilyenkor bizsergő érzés. Az egyik mérkőzés után csináltak egy állapotfelmérést miszerint a pulzusom még akkor is 100 volt. A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e ezt jobban kivizsgáltatni ill. a sportolást befolyásolja-e? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mitrális prolapsus témában

Kedves Kérdező! Versenysport esetében, amely különleges terhelést jelent a szervezetre, mindenképpen tanácsos a terhelésre jelentkező, szívtájéki panaszokat sportorvoslásban is jártas kardiológussal kivizsgáltatni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. február 02., 16:40; Megválaszolva: 2014. február 03., 20:04
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbillentyű Hiba
Fellazult szívbillentyű
Tisztelt doktornő! 1 hónapja házi orvosom szívzörejekre lett figyelmes, emiatt kardiológiára küldött ahol az alábbiakat állapították meg:...
A mitralis prolapsus elmúlhat e?
Tisztelt Dr Úr! Többször diagnosztizáltak nálam mitrális prolapsust (szívkatéteres vizsgálattal) . Jelenleg külföldön dolgozok, itt csináltak...
Mitrális Prolapsus veszélyessége
Tisztelt doktor Úr/Nő! Kicsit több mint 1 éve írtam önöknek rengeteg tünettel kapcsolatban ahol is csak a mitrális prolapsust szorongást és...