Mitrális Prolapsus veszélyessége

Tisztelt doktor Úr/Nő! Kicsit több mint 1 éve írtam önöknek rengeteg tünettel kapcsolatban ahol is csak a mitrális prolapsust szorongást és refluxot találtak... A tünetek csak jöttek és jöttek, egyre elviselhetetlenebbül (nehézlégézs, szédülés, beszédzavarok, rossz közérzet, fejfájás, kiugró vérnyomásértékek, extrasystolék sokaságaÖ, néha még a gyógyszerre sem reagáltak. Folyamatos kontroll alatt állok de a legutóbbi endoszkópos (TEE) vizsgálat kapcsán bizonytalanok voltak az orvosok a műtéttel kapcsolatban.. Sajnos a rosszullétek miatt nem tudom ellátni a munkámat (cukrász vagyok ami néha fizikai munka) és néha otthon is vannak rosszulléteim így jelentősen romlottak az életkörülményeim! Nemrég született meg a fiam és szeretnék teljes értékű apja lenni nem pedig egy holtkóros aki folyton rosszul van. Nem tudom hogy a betegségnek köszönhető e de kialakult nálam a szorongás és szerintem a pánikbetegség is bár a pszicháterem szerint pánikbeteg nem vagyok...Ezzel vitatkozhatnék... Az lenne a kérdésem hogy a vizsgálat adatai alapján ön mit gondol az esetleges műtétről és ami nagyon érdekelne hogy ön szerint ha műtét lesz akkor még lehet a billenytűt plasztikázni avagy sem! Ép, három tasakos jól szeparálódó aorta bill, AI nincs. Bal pitvar kissé tágabb ott és a fülcsében thrombus nem differenciálható. A mitr. bill. mindkét vitorlája vaskosabb a mellső vitorla megnyúlt a bal pitvarba propabál, a hátsó vitorla csökevényes rajta is van prolapsus, a mellső vitorlán A2 scallop túlsúllyal, enyhén A3 scallop. A hátsón a P3 scallop leginkább érintett. MI II.-III. fokú, kifejezetten excentrikus jettel, az ínhúrok lazák. Ép pitvari septum. A véna cávák beömlése szabályos. Hártyás tricuspidalis vitorlák, TI min. Az ao desc belátható szakasza, az ao ív és asc ép. A billentyűkön vegetáció nem látható Köszönettel: Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mitrális prolapsus témában

Kedves Zoltán! Javaslom hogy kérjen időpontot egy billentyűplasztikát is végző szívsebészhez, aki a leletek alapján eldönti, hogy mi legyen. A fentiek alapján nem kizárt a plasztika lehetősége, de ez mindenképpen sebészi döntés. Számomra hiányzik még egy-két adat, amely hozzásegíteni a betegség súlyosságának megítéléséhez, ha ezek nem állnak rendelkezésre, az egyetemi központokban a szükséges vizsgálatokat még elvégzik. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. június 09., 19:45; Megválaszolva: 2013. június 10., 19:16
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbillentyű Hiba
Fellazult szívbillentyű
Tisztelt doktornő! 1 hónapja házi orvosom szívzörejekre lett figyelmes, emiatt kardiológiára küldött ahol az alábbiakat állapították meg:...
Mitralis prolapsus súlyosbodás?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A diagnózisom szerint jelzett mitralis prolapsuson kívül kóros eltérés nem látható. Versenyszerűen sportolok, heti 3...
A mitralis prolapsus elmúlhat e?
Tisztelt Dr Úr! Többször diagnosztizáltak nálam mitrális prolapsust (szívkatéteres vizsgálattal) . Jelenleg külföldön dolgozok, itt csináltak...