Kényszergondolat

Tisztelt Doktor Nő/úr. Már több, mint egy éve szedek fevarint depressziómra és kényszergondolataimra. Azóta Depressziónak semmi jele, "csak" a kényszergondolatok kínoznak, de ezek is jelentősen halványodtak. Mennyire kell attól félni hogy az ember a kényszergondolatokat valóra is váltja? Mi a statisztika? Más Pszichés bajom nincs (ez is elég) Szeretném tudni a tényeket, hogyha előjönnek a "butaságok" akkor tudjam, hogy az ember hogyan működik.Eddig ezt a betegséget átokként éltem meg, de most hogy az állapotom javul már a végére akarok járni hogy mi miért történik az emberben. A "butaságok" mások bántásával vagy saját magam megszégyenülésével kapcsolatosak Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza a kényszerbetegség témában

Kedves Uram! Az Ön által leírt kényszergondolatok jellemzője, hogy teljesen idegennek érzik a betegek ezeket a fajta gondolatokat a személyiségüktől. Soha nem ártanának másoknak, nem kívánnak nekik rosszat, tisztában vannak azzal, hogy ez rossz dolog, de a kényszergondolatok akaratuk ellenére beköltöznek a fejükbe. A jelenség mögött az idegsejtek működési zavara feltételezhető, melyet a hangulatjavítók helyre tudnak billenteni. A statisztikák szerint a kényszerbetegek nagyon ritkán ártanak másoknak, hamarabb bántalmazzák magukat, mint családtagjaikat vagy idegeneket. Gyógyszeres és pszichoterápiás kezeléssel ez a kis valószínűség is minimalizálható.

Kérdés: 2011. november 09., 09:53; Megválaszolva: 2011. november 10., 00:19
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása