• Kényszerbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        28 éves nő vagyok,egy leukémiával a hátam mögött…(19 évesen lemondtak rólam az orvosok, most 28 vagyok.) Mindig szorongó alkat voltam, de az utóbbi időben még jobban. Egy kényszergondolatokról szóló videóban magamra ismertem,sokszor támadtak olyan gondolataim, amiket soha nem tennék meg,de az említett videó után rájöttem, hogy ha elengedem őket elmúlik,és így is lett. (egy pszichológus beszélt a kényszerekről a videóban)Viszont valami még mindig maradt.. Azt tudni kell,hogy nehezen viselem idegen emberek érintését,és ha bekövetkezik már mosom is a kezeimet,mert addig nem nyugszom. Mára odáig fajult, hogy egy tál levest sem akarok az asztalról elvenni, nehogy valakihez hozzáérjek, az ott ülők közül. Leülni közéjük meg aztán végképp kizárt. (tudom hogy nem történne meg,de mégis ott bújkál a fejemben mivan ha igen, így inkább kerülöm ezt a szituációt.) A családomtól vagy közeli ismerősöktől kifejezetten jól esik az érintés, vagy közelségük. Sokszor van, hogy "visszajátszok" fejben dolgokat, hogy biztos úgy történt-e ,vagy ha mondok valamit sok ember előtt,azt utána gyorsan felírom,hogy később vissza tudjam nézni, biztos nem mondtam-e például hülyeséget.. Tudom, hogy mit mondtam ,de csak akkor nyugszom meg ha felírtam. Legutóbb egész hétvégén egy bizonyos jelenetet játszottam végig fejben és már olyannyira szorongtam tőle hogy nyugtató lett a vége, és persze a hétvégének is vége lett közben..Tudom, hogy semmi rossz nem történt, de mégse tudok szabadulni a gondolattól hogy mivan ha igen?! Közben egyetemre járok, dolgozom és nagyon nehéz év előtt állok,de félek hogy ilyen állapotban nem fogom bírni.. Nem vagyok az öndiagnózis híve,így szeretném megkérdezni Önt hogy ez kényszerbetegség lenne? Vagy mi történik velem? Válaszát nagyon szépen köszönöm! Melinda

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Kényszerbetegség témában

        Tisztelt Kérdező, Igen, ez kényszerbetegség. Elsősorban kényszergondolatok, de az érintést követően kényszercselekedeteket is leír. Azt tanácsolnám, hogy keressen fel egy szakembert, aki ezeknek - a szorongásos - tüneteknek a felszámolásában segítségére lehet. Ez történhet pszichoterápiával és/vagy gyógyszerrel is. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2019. augusztus 03., 08:52; Megválaszolva: 2019. augusztus 03., 17:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyógyszerfélbahagyás skzizofrénia romlás

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció