SOS dagadás

Tisztelt dr Nő v Úr! Október 15-én infarktussal kórházba kerültem és azóta reggelre nagyon dagadt az arcom, táskás a szemem.Van, hogy napközbeni alváskor is jelentkezik. Azelőtt ilyen nem volt. A gyógyszereim: Levenor8mg, Aspirin protekt 100mg, Nevotens 5mg, AdexszorMr 35mg, SimvEP 40mg, Xanax 0, 25mg, Citapram 20mg.December 15.-én katétereztek, és az ereknél nem láttak semmi problémát.Háziorvosomnak mondtam, és látta is a dagadásomat de nem foglalkozott vele. Foggyak le, ennyit mondott. A lábaim nem dagadnak, a testsúlyom az csak nő, pedig vigyázok a szénhidráttal és a cukorral.Nagyon ideges vagyok, hogy ez mitől van.Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a szívinfarktus témában

Kedves kérdező! Gyógyszermellékhatásra tudok esetleg gondolni, megfontolandó a Levenor cseréje ARB típusú szerre. A hízást okozhatja pl. a Citapram is, de a diéta terén nem elég csak a szénhidrátokat visszafogni, a zsírokkal, olajokkal bevitt pluszkalória is okozhat testtömeg-növekedést. Érdemes a kardiológussal konzultálni arról, milyen típusú mozgás megengedett, ez is segíthet a testtömeg megtartásában/csökkentésében.

Kérdés: 2011. január 06., 16:27; Megválaszolva: 2011. január 10., 14:56
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem
gyógyszer szedése
Ejekciós frakció javulása