szivinfartus tünetei, lehet hogy nekem az van

Jó estét.Éjfélkor keltem fel, mert halál félelmem van.Elsőnek 3héttel ezelőtt volt egy ilyen hogy nagyon nagy fájdalom este 10kor, hasfájás, hátfájás, mellkas, hányinger, izzadság, rosszullét kapod el engem de 5perc után jobban lettem és a vérnyomásom 160volt, a férjem ki akarta hivni a mentőt, de én nem engedtem csak azt hittem fáj a hasam, de most légszomjjal, izzadsággal keltem most már vélek, halál vélelemmel keltem lehet szivinfartusnak a jelei vannak nekem, van egy 2hónapos kislányom, de végig alussza az éjszakát, 68kg voltam aztán most 81kg vagyok, lehetséges hogy ez játszik velem, nem tudom most mi tévő legyek ne vegyem fél várról ezt az egészet a ma esti vérnyomásom 135volt.Be vettem egy aspirit 500at, azt olvastam lehet hogy segit egy kicsit. Mennem kell orvoshoz, milyen orvoshoz menjek, kihez kérem segitsen a tanácsával, nem szeretnék itt hagyni 2 gyereket árván, a férjem nem rég kapott strokot, ha én is elmegyek mi lesz velük, kérem segitsen mondja meg mit tegyek..Köszönettel.Rana22

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívinfarktus témában

Kedves Kérdező! Először minél hamarabb fáradjon el a háziorvoshoz, akivel beszélje meg a problémát. EKG, mellkasi röntgen, laboratóriumi vizsgálat mindenképpen indokolt, leletek függvényében kardiológiai vizsgálat is szóba jön. Ha nem szűnő éjszakai rosszullét esetleg nappali panasz előfordul ismét, akkor bátran forduljon az ügyelethez, vagy a mentőkhöz, így gyorsan kizárható, hogy aktuálisan van-e szívinfarktus, vagy egyéb súlyosabb betegség. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus.

Kérdés: 2012. május 04., 02:57; Megválaszolva: 2012. május 07., 04:52
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...