Szívinfarktus gyanú?

Tisztelt dr Molnár Dóra! Nyugalmi állapotban hirtelen tűrhetetlen mellkasi szorító fájdalmam lett a szegycsont tájékán és nehezen kaptam levegőt.Fejem nem fájt, hányingerem nem volt, csak enyhe felfúvódás és enyhe szédülés. Az ügyeletes orvos 170/110 hgm vérnyomást mért, corinfárt szopogatott velem és nyelvem alá nitro sprayt szórt.Beutalt a kórházi ügyeletre. Mivel csak egy leletet lehet elküldeni, így írom a vizsgálat eredményét: RR: 160/100 EKG:sr.bal típus, durva repol, zavar nincs SPO2: 96% FR: 72/min Labor, ami keresztes: LDH 233;CK 190;LUC 1, 4;Cardialis troponin l 0.01;D-Dimer 01.15 A leleteket mellékelten küldöm, Kérem szíves tanácsát a kiértékelésben és a további teendőkben, mert a háziorvosi beutaló a helyi kardiológiára, csak október 2-re érvényes. Azelőtt nem volt ilyen panaszom.Ózdon lakom. A vérnyomásom coverex-re mindig 130/80 érték körül mozgott.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívinfarktus témában

Kedves Kérdező! Az értékek alapján közvetlen szívinfarktus fenyegetettség nem áll fenn, de koszorúér szűkület irányú kivizsgálás valóban indokolt. Amennyiben panasza ismétlődik, akkor javasolt a sürgősebb kivizsgálás, melyet a háziorvosa is kérhet e területi kardiológián. Nem szűnő mellkasi fájdalom esetén mentőt kell hívni. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. július 28., 09:36; Megválaszolva: 2012. július 30., 22:57
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...