Félelmek vagy tényleg betegség?

Fiatal vagyok még nagyon és azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy volt egy nagyon stresszes időszakom és sírtam is sokat akkor és megmértük a vérnyomásom ami jó volt de a pulzusom 105 volt és megijedtem tőle nagyon h én biztos beteg vagyok. Ezen emésztettem magam nagyon sok ideig talán egy két hónapig is amíg eljutottam arra a szintre hogy elment az életkedvem és elkezdtem depressziós lenni hogy úristen 20 évesen én biztos szív beteg lettem...este félek az ágyamban elaludni mert azt hallom a csendben hogy hangosan és gyorsan kalapál a szívem...elmentem vérvételre, pajzsmirigy kivizsgálásra, ekg-re és minden eredményem jó volt még az ekg mérésen a pulzusom is jó volt...és végül arra jutottam hogy valószínű h lelki alapon bebeszéltem magamnak és elmentem egy természetgyógyászhoz (aki a nagynéném) és egy kezelésen voltam ami rettentő sokat segített nekem azóta eszem ágába sem jutott h nekem kicsivel több mint fél éve volt ilyen problémám csak az édes anyám szív beteg lett 2-3 éve és most az elmúlt napokban megállapították nála hogy a vérnyomása is magas most már ahogy ezt meghallottam sírtam sokat és félelem alakult ki bennem és újra elkezdtem érezni hogy gyorsan ver a szívem és mindig mérem a vérnyomásom és mostmár 133-at meg az előbb 143 at is mértem...mert az édesanyám most vett egy vérnyomás mérőt itthonra magának és mondtam mérjük meg nekem is erre piros lett az arcom éreztem félek és 143 lett most pedig kétségbe esetten sírok hogy mi bajom van? ...és közbe van olyan problémám is ha valaki mondja nekem h ilyen betegsége lett az évek alatt eszembe jut mivan ha majd én is beteg leszek és nekem is az fog fájni...félek hallani betegségekről mert tartok tőle ha hallom létezik olyan nekem is lesz...nem tudom mi bajom van de kérem valaki adjon tanácsot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza magas pulzus témában

Az alkalomszerűen előforduló magasabb vérnyomás és magasabb pulzusszám, melyeket a stressz vált ki nem okoznak problémát.Ne méregesse állandóan, mert csak tovább stresszeli magát. Ha a kivizsgálás során nem találtak semmit, akkor megnyugodhat. Ha egyedül nem tudja kezelni a stresszt, sajátítson el relaxációs technikákat.

Kérdés: 2010. május 23., 16:37; Megválaszolva: 2010. május 23., 16:37
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
magas pulzusszám
Kedves Doktornő az alábbiakban szeretném kérni segítségét: Az utóbbi időben emelkedett a pulzusszámom, gyakran 80 és 90 körül van, amint...
Fizikai terheléses problémák...
Tisztelt Doktornő! 2014 novemberében katéteres ablációm volt WPW miatt. A betegség rejtett volt, nem látszott az ekg-n, csak tüneteket okozott, az...
Magas Pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék elkezdeni sportolni, abban szeretném a segítségét kérni, hogy magas pulzussal bármilyen sportot űzhetek? Pl.: ...
Magas pulzus és alacsony vérnyomás
Tisztelt szakértő! 21 éves, egyetemista lány vagyok. Általában jellemző nálam a normálnál magasabb pulzusszám (95-107, de volt 120 körül is) ...
Nebilet tabletta helyett terhesség...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni: Mitralis prolapsus okozta magas pluzus miatt Nebilet tablettát szedek (napi 2x1/2...