• Kellemetlen rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!

        21 éves lány vagyok, eddig semmi komolyabb betegségem nem volt, tavaly nyáron azonban elkezdtem nagyon szédülni, elég kellemetlen volt, akkor kiderült, hogy az alacsony vérnyomásom miatt van, együtt kell vele élnem. Azután kiderült, hogy magas a pulzusom ezért elküldtek kardiológiára ott kiderült, hogy enyhe mitralis prolapsus-om van. Nem küldtek vissza ellenőrzésre, csak alkalomszerűen ha emelkedik a pulzusom be kell vennem egy negyed betaloc-ot. Mostanában kéttszer fordult elő velem, általában este, hogy hirtelen a 99/66 vagy éppen a 104/67-es vérnyomásom és a 90 körüli pulzusom felszalad 136/93 vagy 133/84-esre és a pulzusom 120 körül mozog, néha magasabb, elkezdek iszonyatosan szédülni és rettenetesen megijedek. Attól félek, hogy megáll a szívem, fulladni egyáltalán nem fulladok a levegőt is normálisan veszem, érzem, hogy a pulzusom szabályosan ver. De nagyon kellemetlen rosszullét jön rám.(Nem vagyok pánikbeteg, mert akkor szerintem ez többször fordulna elő) Viszont az időjárásra nagyon érzékeny vagyok, arra is gondoltam, hogy az miatt lehet. Mitől lehet ez? Okozhatja a mitralis prolapsus? Voltam orvosnál, de ő nem mondott rá semmit. Azért én nagyon félek a hirtelen haláltól, bár mondták hogy ilyesmi nem igen fordul elő ilyen enyhe billentyű hibával. valamint szeretném még megkérdezni, azt is, hogy ha hamarosan kezdődik a tavasz, futhatok-e illetve lépcsőzhetek-e?

        Köszönöm a segítségét!

        Trixi

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves Trixi! A mitralis prolapsus gyakori, többnyire jóindulatú eltérés (ritkán alakul ki súlyos billentyűhiba, a hirtelen halál kockázata is max. ilyen esetekben nagyobb kissé, emiatt ne aggódjon), melyhez számos kellemetlen panasz társulhat - ez magyarázhatja az időnként előforduló szaporább pulzust. Mivel "csak" 120/perces pulzust észlel ilyenkor, ez valószínűleg sinustachycardia, vagyis a normál ingerképző rendszer begyorsulása - az esetleges egyéb ritmuszavarokat 24 órás EKG-val lehetne kizárni. Ilyenkor nyugodtan vegye be a javasolt Betalocot, ez csökkenti a pulzusszámot, valamelyest mérsékli a kellemetlen, pánikszerű tüneteket. Mivel a billentyűeltérés enyhe, nyugodtan sportolhat, ez a szapora szívveréses panaszokra is kedvező szokott lenni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-11 11:54:49; Megválaszolva: 2010. március 11., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: