• Magas pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr/ Nő! 23 éves férfi vagyok az elmúlt három éveben magas volt a pulzusom 90/perc mostanában van, hogy 100/ perc nyugalmi helyzetben. mikor ideges vagyok vagy izzgatot van, hogy 120/perc. Voltam vele a háziorvosomnál elküldött EKG vizsgálatra, majd felírt 0, 25 Metoprololt és azt mondta napi 0, 5-öt szedjek be de azt nem mondta meddig én három nap után abba hagytam. Az lenne a kérdésem, hogy a szívritmusom beleh állítani természetesen is például sportal, vagy ha gyógyszert kell szednem azt életem végéig vagy elég egy bizonyos ideig és majd a gyógyszer beállítja? Serdülőkoroban sokszor volt vas hiányom de már 3 éve nem voltam vér vizsgálaton a vashiány is okozhat ilyen tüneteket, igen és e mellet még nagyon fáradékony vagyok nehezen koncentrálok és nehezen ébredek fel. Az az igazság, hogy nem szeretnék ilyen fiatalon gyógyszert szedni kérdésem lenne a sportolás vissza állíthatja a magas pulzust? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel József!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves József!

        A magas pulzusnak több oka lehet: szívbetegség, légzőszervi eltérés, vérszegénység, hormonális ok, lelki ok, stb. Érdemes részletesen kivizsgáltatnia magát, elsőként egy rutin laborvizsgálatot javaslok. A testmozgás rövid távon emeli ugyan a pulzusszámot, de hosszú távon csökkenti, ezért érdemes sportolnia, ha szervi ezt kizáró eltérés nem igazolódik.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-03 12:10:24; Megválaszolva: 2010. március 03., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: