• Szívritmuszavar a sporttól?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tegnap tettem fel egy kérdést szívritmuszavar miatt.

        Kérte, hogy csatoljam az előzményeket. Bemásolom.

        az előzmény:

         Üdvözlöm! Köszönöm az eddigi válaszukat. Szeretném kérdezni, hogy szívritmuszavarom van (pontosan nemtudom megmondani, hogy milyen mértékű, mert az orvos, aki vizsgált, annyit mondott, hogy 22 éves létemre nem elhanyagolható mértékben, de ennek ellenére nem kell abbahagyni a sportolást, de jártam másik orvosnál szívultrahangon is, de semmit nem mondott, amikor a vizsgálati eredményeket olvasta, csak hogy ez nagyon gyakori és nem fog semmiféle gyógyszer felírni, ebből én azt vettem le, hogy nem lehet annyira veszélyes.) Tehát nem rendszeresen, inkább tavasz elejétől nyáron át ősz közepéig heti 3-4 alkalommal napi 5-6 órát sportolok (kerékpár) szó szerint kimerülésig. Azt szeretném kérdezni, hogy ha nem adtak semmi féle gyógyszert és nem mondták, hogy figyelnem kell erre a dologra, akkor lehet e tovább folytatni a sportolást teljes kimerülésig? Esetleg kialakulhat sport közbeni megeröltetésektől a ritmuszavar? Tehát van okom aggódni, hogy egy megerőltetéstől esetleg rosszul leszek és megáll a szívem? Én úgy vettem észre ezt a ritmuszavart, hogy lélegzetvételkor szaporább lesz a szívverésem, amikor meg kifújom a levegőt, akkor hirtelen lecsökken és a két levegővétel közt a lassú és a gyors közt szokott verni. Normális ez a dolog? Elnézést a sok kérdésért, csak szeretnék biztosra menni. Várom a válaszukat. Köszönöm!
         
           
         Kedves Kérdező!

        Ha fizikai kímélet lenne szükséges, azt az orvos elmondta volna. Ha ilyen rendszeresen és aktívan sportol, minden évben sportorvosi vizsgálat szükséges. A vizsgálat eredmények ismerete nélkül a izikóról nyilatkozni természetesen nem lehet.


        Üdvözlettel,
        Dr. Csuth Ágnes, családorvos

        és amit tegnap kérdeztem:

         Köszönöm az előző ehez a témához kapcsolódó válaszát, de volt még egy kérdésem, hogy lélegzetvételkor kicsit gyorsabban ver a szívem, amikor kifújom, akkor hirtelen lecsökken és a kettő közt, e két tempó közt ver a szívem. Mindig így vert. Ez normális dolog, vagy nevezhető ez szívritmuszavarnak? És van e okom aggódni? Volt 2 hónapja laborvizsgálatom ami teljesen jó lett, csak az ekg-n vettek észre egy kilengést, de mondták, hogy ez nagyon gyakori eset. Egy másik kérdés. 3 napja volt az egyik alsó fogam alatti ínyen egy kis piros folt és érzékeny volt az a fog, de ez egy nap alatt elmúlt és most az egyel melletti fogam érzékeny ha harapok vele, de néha magától is előjön kb fél órára, hogy tompán fáj egy kicsit. Nem lyukas, nem szuvas, nem piros körülötte az ínyem, nem fogköves. Mitől lehet? Mégegyszer köszönöm a válaszukat. És elnézést a sok kérdésért.
         
           
         Kérem, csatolja az előzményeket! Köszönjük.


        Üdvözlettel,
        Dr. Csuth Ágnes, családorvos

        WEBBeteg szakértő válasza a ritmuszavar, fogászati panasz témában

        Kedves kérdező!
        Aggodalomra semmi ok, a jelenséget légzési aritmiának nevezik, teljesen normális, főleg edzetteknél.

        Dr. Csuth Ágnes

        Kedves Kérdező!
        Azt tudnám tanácsolni, hogy fel kell keresni egy fogorvos kollegát és neki is el kell mondani a problémáit, esetleg készíteni kell egy panoráma röntgen felvételt, amin látható az összes foga, illetve a rejtett szuvasodások is. Valamint megkell vizsgálni vitalitás vizsgálóval, hogy élnek-e a fogai, melyik volt gyökérkezelve stb., de ezt mind tudni fogja a kollega.


        Dr. Galgóczi Natália, fogorvos
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-05 09:48:04; Megválaszolva: 2010. február 05., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: