Magas pulzus futás közben káros lehet?

Tisztelt dr.! Pár hónapja használok pulzusmérős órát futásaim során, és azt tapasztaltam hogy normál tempóban való futásnál is 190 a pulzusom. Már órával is kipróbáltam, ezért biztos hogy az érték valós, sőt utána is mértem a hagyományos módon. Ahogy megállok pihenni fél perc alatt beáll 120-135 közé, de futás során végig 190 körül mozog, pedig tényleg csak kényelmes tempóban futok. A kérdésem az hogy ez okoz e valami problémát, vagy van akinek egyszerűen magas? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas pulzus témában

Kedves kérdező!

Kis terhelés mellett magasnak tűnik ez a pulzusszám, de ez lehet az edzetlenség, a nem megfelelő bemelegítés eredménye is. Nem írja, hány éves, az edzések során az életkor alapján számolt elérendő frekvencia számolásához ez is szükséges - 220-életkor a maximális frekvencia, ennek kb. 75-85%-a lenne futás közben ideális (versenysport esetén többnyire más a helyzet) . Az sem mellékes, mennyi ideje fut, illetve milyen a nyugalmi frekvencia, Ön milyen nemű. Főleg nőknél fordul elő indokolatlanul (kimutatható ok nélküli) szapora pulzus, mely magas nyugalmi (90-100/perc feletti) szívfrekvenciát, és terhelésre is gyorsan kialakuló pulzusemelkedést jelent. Valószínű, hogy az edzések ésszerűsítésével, esetleg ebben jártas szakember, személyi edző bevonásával csökkenni fog ez a pulzusszám, de ha továbbra is magas, emelkedett a nyugalmi pulzus is, illetve futás közben panaszok jelentkeznek, mindenképpen indokolt kivizsgálás.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 25., 22:45; Megválaszolva: 2009. július 25., 22:45
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.