Mitralis prolapsus-ra szükséges-e bétablokkolót szedni? _MÓDOSÍTÁS!

Mitralis prolapsus-ra szükséges-e bétablokkolót szedni?
Érkezett: 2009-06-29 13: 01
 

Tisztelt Doktornő/úr!

33 éves nő vagyok. 5-6 éve mitralis prolapsus-t (a vitorla enyhén prolabál) állapítottak meg a kardiológián nálam. A javasolt kezelés napi 2, 5 mg Concor (Elnézést kérek, korábbi levelemben elírtam 0, 25 mg-ra) . Ennek ma már csak a felét szedem, mivel így is nagyon alacsony a vérnyomásom (90/54 körül szokott lenni) .

Szeretném megkérdezni, hogy abbahagyhatom-e végleg a kezelést? Vannak, akiknek szintén van ilyen problémájuk, de nem szednek rá semmit sem.

Nekem nagyon leviszi a vérnyomásom még ez a negyed szem is. Ha abbahagyhatom a gyógyszer szedését, hogyan tegyem? Gondolom, nem szabad hirtelen megvonni.

Köszönettel: Nora

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mitrális prolapsus témában

Kedves Nóra!

Leírása alapján a prolapsus enyhe, feltételezem, panasza (szapora szívdobogásérzés) sincs, ha nincs egyéb indok a prolapsuson kívül, megpróbálható a Concor elhagyása (az ilyen jellegű gyógyszereknél javasolt a fokozatos leépítés, mert megvonáskor jelentkezhet gyorsabb pulzusszám, de ezt az adagot már nem nagyon érdemes tovább csökkenteni) . Ettől függetlenül javasolt rendszeres kontroll, jó lenne, ha a gyógyszer végleges abbahagyásáról kezelőorvosa döntene.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 30., 16:38; Megválaszolva: 2009. június 30., 16:38
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbillentyű Hiba
Fellazult szívbillentyű
Tisztelt doktornő! 1 hónapja házi orvosom szívzörejekre lett figyelmes, emiatt kardiológiára küldött ahol az alábbiakat állapították meg:...
Mitralis prolapsus súlyosbodás?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A diagnózisom szerint jelzett mitralis prolapsuson kívül kóros eltérés nem látható. Versenyszerűen sportolok, heti 3...
A mitralis prolapsus elmúlhat e?
Tisztelt Dr Úr! Többször diagnosztizáltak nálam mitrális prolapsust (szívkatéteres vizsgálattal) . Jelenleg külföldön dolgozok, itt csináltak...