Magas pulzus szám

Tisztelt Doktor Nő/Úr. Nekem olyan kérdésem lenne hogy 110 alatt pulzusom nem szokott lenni. Szedek rá Concort napi 1x1-et. Viszont most ugy néz ki hogy terhes vagyok de majd csak szerdára van időpontom a nőgyógyászatra! Nem merem bevenni a gyógyszert nehogy valami baja legyen a magzatnak. Ön szerint lehet terhesség alatt szedni a Concort?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas pulzus témában

Kedves kérdező!

A béta-blokkló gyógyszerekkel kapcsolatosan (mint amilyen a Concor is) megoszlanak a vélemények, a legtöbb ajánlás relatíve biztonságosnak ítéli meg őket, azonban csökkenthetik a méhlepény keringését, illetve növekedési zavar írható a rovásukra, így csak kifejezetten indokolt esetben, szoros kontroll mellett adandók. Ráadásul a szapora pulzus normálisan is előfordul terhesség során, nem feltétlenül kell kezelni. Javaslom, várjon a nőgyógyászati vizsgálatig, ill. érdemes lenne a Concort javasló belgyógyászt/kardiológust is felkeresni.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 22., 22:59; Megválaszolva: 2009. június 22., 22:59
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma