Magas pulzus-mit tehetek?

Kedves doktor úr! Kérdéssel fordulnék Önhöz! Nekem kb. 2 hónapja derült ki, hogy nyugalmi állapotban is magas a pulzusom, előtte még nem volt ilyen gondom! Voltam kardiológusnál, akik elküldött Holter EKG vizsgálatra! Eredménye a következő lett! 52-170/mins-s fr.tartomány.Fél 8 ill.12 tájban sinustachycardias epizód fr 170/min. Kritikus bradycardia, AV vez zavar, supraventricularis ritmuszavar nem látszott. Elhanyagolható SVES ill. VES tevékenység. ST-T eltérés nem látszik. Ma vittem vissza az eredményt a háziorvoshoz, aki Xanax helyett (mert azt szedtem 1, 5hónapig) Tallitont írt 6, 5mg-osat! Reggel 1-et kell bevennem! Azt szeretném kérdezni, hogy ez megoldás lehet számomra? Illetve tudna nekem tanácsot adni abban, hogy a gyógyszer mellett milyen tevékenységet végezhetek? Sporttal javítható a magas pulzusszám? (És milyen sporttal? ) Mert elég ideges típus vagyok és a háziorvos is stresszre gyanít, amiben egyetértek vele, de szeretném legyőzni az állandó idegeskedést és ezzel együtt a magas pulzusszámot! Kérem segítsen válaszával! Köszönöm! Ágnes Amúgy februárra kaptam időpontot szívultrahangra! Még szeretném azt hozzáfűzni az előzőhöz, illetve kérdezni, hogy gyakran vagyok mostanában úgy, hogy semmi okom nincs rá, de ideges, feszült vagyok, és ilyenkor a pulzusom is magas, ezt a gyógyszer mellett sporttal vagy egyéb terápiával lehet orvosolni? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas pulzus témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt EKG alapján szapora szívműködésre való hajlam látszik, melyre nem rossz gyógyszer a Talliton, de ennek elsősorban vérnyomáscsökkentő hatása van, kevésbé ritmuslassító. Talán vannak erre hatékonyabb készítmények is, de gyógyszerneveket nem mondhatok. A gyógyszeres kezelés mindenképpen szükséges. A sport nem használ a szapora szívműködésnek, mivel a mozgás eleve szaporább szívműködést okoz. Az életmódbeli változtatásokkal és a gyógyszerszedéssel kapcsolatosan keressen fel egy kardiológus szakorvost. Az idegesség miatt szedett nyugtatókkal vigyázzon, mert rendszeres szedésük hozzászokást eredményez,

Dr. Palotás Lehel szívsebész

Kérdés: 2008. október 09., 23:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 20:41
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
magas pulzusszám
Kedves Doktornő az alábbiakban szeretném kérni segítségét: Az utóbbi időben emelkedett a pulzusszámom, gyakran 80 és 90 körül van, amint...
Fizikai terheléses problémák...
Tisztelt Doktornő! 2014 novemberében katéteres ablációm volt WPW miatt. A betegség rejtett volt, nem látszott az ekg-n, csak tüneteket okozott, az...
Magas Pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék elkezdeni sportolni, abban szeretném a segítségét kérni, hogy magas pulzussal bármilyen sportot űzhetek? Pl.: ...
Magas pulzus és alacsony vérnyomás
Tisztelt szakértő! 21 éves, egyetemista lány vagyok. Általában jellemző nálam a normálnál magasabb pulzusszám (95-107, de volt 120 körül is) ...
Nebilet tabletta helyett terhesség...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni: Mitralis prolapsus okozta magas pluzus miatt Nebilet tablettát szedek (napi 2x1/2...