Magas pulzus ébredéskor

Tisztelt Doktor Úr, három- négy napja a a megszokott 100/60-11/70 es vérnyomásértékek mellett 94 (ébredéskor) -100-115 (napközben) - ös pulzusszámot mérek. Homlokom szinte szünet nélkül fáj, este alváskor nem érzem, de mikor felkelek, először gyenge majd erősödik a fájdalom, a lábaim gyengék. Ehhez hozzájárul még az is hogy meg vagyok fázva, orrom be van dugulva és több napja orrcseppet használok. Napjaim mostanában elég feszültek, remélem, hogy csak ez okozza a problémát. Ajánlottak hideg vizes borogatást a nyakra ill a mellkasra, pihenést.Ön mit javasolna? Előre is köszönettel: egy Webbeteg

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas pulzus témában

Tisztelt Kérdező!

Ha tartósan magasabb a pulzusszám (90-100 körül nyugalomban) , gyógyszeres kezelést tesz szükségessé, ezért háziorvosának vagy egy kardiológusnak a felkeresése szükséges. A fejfájás lehet ettől függetlenül jelentkezik. Megfázás, láz esetén szintén lehet szaporább a pulzus.

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2008. október 08., 23:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 13:55
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
magas pulzusszám
Kedves Doktornő az alábbiakban szeretném kérni segítségét: Az utóbbi időben emelkedett a pulzusszámom, gyakran 80 és 90 körül van, amint...
Fizikai terheléses problémák...
Tisztelt Doktornő! 2014 novemberében katéteres ablációm volt WPW miatt. A betegség rejtett volt, nem látszott az ekg-n, csak tüneteket okozott, az...
Magas Pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék elkezdeni sportolni, abban szeretném a segítségét kérni, hogy magas pulzussal bármilyen sportot űzhetek? Pl.: ...
Magas pulzus és alacsony vérnyomás
Tisztelt szakértő! 21 éves, egyetemista lány vagyok. Általában jellemző nálam a normálnál magasabb pulzusszám (95-107, de volt 120 körül is) ...
Nebilet tabletta helyett terhesség...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni: Mitralis prolapsus okozta magas pluzus miatt Nebilet tablettát szedek (napi 2x1/2...