• Hátfájás, magas pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Már régóta vannak a pulzusommal problémák. 90 és 120 között szokott lenni. Körülbelül egy hete kezdődött hogy a bal oldalamon nyilalo fájdalmat éreztem a mellkasomban, utána ez folyamatossá vált, a fájdalom tompult de minden légvételnél éreztem. Egy napja a mellkasomból el tűnt a fájdalom azonban most a hátamban érzem elég intenzíven a két lapocka vonalában a hátam teljes felső részében. A nyugalmi vérnyomásom 125/83 a pulzusom pedig 123. Túlsúly nem igazán jellemző. 172cm magas vagyok és 74 kiló.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a szapora pulzus témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül egyértelmű véleményt nem tudok adni. Említi, hogy a szapora szívműködés régóta fennáll, de azt nem, hogy történt-e ennek kivizsgálása. Amennyiben nem, EKG-t, a vérkép és pajzsmirigyműködés vizsgálatát javasolom. A váltakozó jellegű és helyű fájdalom hátterében elsősorban mozgásszervi okot keresnék.


        Kérdés: 2020. május 08., 04:55; Megválaszolva: 2020. május 10., 19:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: