• Lehetséges a szivritmus zavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék hogy a mellkason nagyon fáj amit gyors szívverés majd utána lelassul majd újból gyors követi. Ha fel emelek egy vödröt ami nem meg eröltető érzem olyan mint ha a szívem ki akarna esni. Mellkasomon egy nagy nyomást lehet érezni mintha nehéz tárgy lenne rajta alig kapok levegőt. Már csak egy sima felöltözéstől is nagyon gyorsan ver a szívem de sokszor meg is szédülök olyankor. Voltam ugyeleten ott nem nagyon foglalkoztak vele. Akkor mentem be mikor rosszul voltam vérnyomásom 134/98/116 volt ami nekem nagyon magas mert 87/60/70 szokott lenni. majd 3 óra után behivtak. Akkora már jobb lett ott nem mutatott az EKG semmit. Azt szeretném kérdezni érdemes minél hamarabb elmenni kardiológiai vizsgálatra vagy várjak április 2 ig mert akkora van időpontom. Apukám családja szív betegek. Apukámnak most csináltak a szívét hálózták meg el van meszesedve. Válaszát előre is köszönöm Erika

        Dr. Molnár Dóra válasza a csökkent terhelhetőség, gyors szívverés témában

        Kedves Kérdező! Önnek valóban igaza van, minél hamarabb további vizsgálatok kellenek. Először laboratóriumi vizsgálat javasolt, mivel a panasz nem csak szív eredetű lehet, ki kell zárni többek között a vérszegénységet, pajzsmirigy betegséget is. Háziorvost keresse fel elsőként. Ha nincs eltérés, akkor a tünetek miatt indokolt a részletes kardiológiai kivizsgálás is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. február 06., 14:19; Megválaszolva: 2020. február 09., 17:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: