• Szervi ok vagy lelki ok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        22 eves srac vagyok aki szorongos es panikbeteg. Olyan 3 eve volt az elso panikrohamom focimeccs kozben. Akkor kivizsgaltak szervileg mindenhogyan(EKG, sziv Ultrahang, tüdő rontgen.. Stb. De nem talaltak semmit. Aztan jott a depresszio. Felszedtem 15 kilot es hasas lettem. Volt hogy megint rosszul lettem es a mentő vitt be a korhazba de mire beertem mar jol voltam. Ott is ugyanugy kivizsgaltak. Es természetes nem talaltak semmit se. Azota szedek gyogyszert is mar 2 eve (cipralex). Azt hittem rendbe jovok de az elmult hetekben/honapokban megint egyre rosszabbul erzem magam. Sokszor van olyan velem hogy a szivem felre ut vagy kihagy egyet aztan sokat dobban hirtelen.. amitol mindig megszedulok es megijedek. Aztan olyan is mintha a remegne a szivem korul az izom(?) allandoan figyelem a szivem.. Mikor gyorsul, mikor szur es ezek miatt is folyamat idegeskedek. Sokszor magas a vernyomasom is, egyszer 180at mutatott az elso ertek. De altalaban ha megnyugszom vagy ha beveszek frontint akkor visszaall. Folyton szorongok es felek hogy szivhalalt halok. Gyengenek erzem magam. Ugy erzem magam mintha csak almodnek. Felek hogy egyszer csak leall a szivem. Nem merek sportolni sem emiatt... Az elhizas is rajatszhat? Mi baja lehet a szivemnek? Ismet elkene mennem kivizsgalasra? Vagy ez mind psziches? Minden napomban van egy kis félelem hogy mivan ha megint bajom lesz...

        Dr. Molnár Dóra válasza a csökkent terhelhetőség témában

        Kedves Kérdező! Ön valóban súlyosan szorong. Ez ellen tenni kell. Mivel 3 év eltelt az utolsó kardiológiai kivizsgálás óta, ezért a panaszok szervi eredetének kizárására fizikális vizsgálat, EKG, labor (pajzsmirigy vizsg., Mg, d vitamin szint, HbA1c, Fe meghatározás is javaslt a szokásos paraméterek mellett), szív UH, Holter vizsgálat elvégzése mindenképpen ajánlott. A leletek birtokában lehet a további teendőkről dönteni. Addig is javasolt minden nap 1 óra kényelmes séta. Intenzívebb mozgásra javaslatot csak az eredmények birtokában lehet tenni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. február 21., 12:57; Megválaszolva: 2020. február 24., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.