Szívizomgyulladás - lehetséges?

Tisztelt Doktornő! Lehetséges szívizomgyulladás fennállása normális EKG, szívultrahang és a referenciatartományban lévő szívmarker-értékek mellett? Kb. 5 hete kaptam egy Pfizer vakcinát (két Sputnik után) . Csökkent terhelhetőség, pulzusemelkedés, fázékonyság (ekkor nem volt lehetőségem testhőmérsékletet mérni, így nem kizárt, hogy hőemelkedés okozta) , terhelésre izzadás jelentkezett. Mellkasi fájdalom nem. PostCovid laborcsomagot és még további szívmarkervizsgálatot végeztettem, ami alapján néhány érték emelkedett: C reaktív protein ultraszenzitív (hsCRP) 4,92 mg/L * 0,10 - 1,00 Monocita % 9,70 % * 2,00 - 8,00 Totál bilirubin 24,6 umol/L * 5,0 - 21,0 De mind az LDH, CK, CK-MB, Troponin I, NT-proBNP, D-dimer érték a referenciatartományban van. Több Covidból gyógyult, illetve mRNS vakcinát felvett ismerősöm számolt be hasonló tünetekről. A kardiológusom szerint máshol kell keresni a gyulladás forrását, amire az emelkedett CRP utal. Ön mit gondol? Köszönettel

Dr. Molnár Dóra válasza csökkent terhelhetőség témában

Kedves Kérdező! A CRP csak minimálisan emelkedett, a többi labor eltérés is enyhe, ami akár összefügghet a "megbolydított" immunrendszerrel. Szívizomgyulladásra nem utalnak a paraméterek. Amennyiben továbbra is fennállnak a panaszok, ezek tisztázására terheléses EKG jön szóba. Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. január 18., 17:35; Megválaszolva: 2022. január 18., 19:44
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szervi ok vagy lelki ok?
22 eves srac vagyok aki szorongos es panikbeteg. Olyan 3 eve volt az elso panikrohamom focimeccs kozben. Akkor kivizsgaltak szervileg mindenhogyan (EKG, sziv...
Lehetséges a szivritmus zavar?
Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék hogy a mellkason nagyon fáj amit gyors szívverés majd utána lelassul majd újból gyors követi. Ha fel...
Mellkas röntgen eredményének...
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak pangásos szívelégtelenség diagnózisa miatt mellkasröntgen elkészítését javasolta a kardiológus. A röntgen az...
Erős szívdobogás kis...
Tisztel doktornő! Erős szívdobogást éreztem az elmúlt napokban bizonytalan időközönként. A munkában is előfordult amikor meg kellett erőltetnem...
Szívrendellenesség lehetséges
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Bocsánat a zavarásért. - Már 2000 decembertől diagnosztizáltak, hogy 2-es cukorbetegségem van, de az a rendszeres...