• Ekg eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Ekg:73/min T1 aVLT aVFT VT2-6 lapos poz.s.tachycardia norm.tengelyállás kóros repol. Dg:Hypertonia .non.fix.Hyperkin cirk.EF:68%,Angina pect.St.p.pericarditis exsud.Hyperacid gastritis,GERD,Diab.mell.Hyperlipidaemia.Hyperuricaemia.Legyen szí­ves meg mondani hogy ezek a kifejezések mit jelentenek.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szakkifejezések témában

        Kedves Kérdező! Az EKG leírás kifejezései egyesével nehezen megmagyarázhatóak, ráadásul ez nem is komplett leírás- a többiek kifejezésenként. Dg: diagnózis Hypertonia non fix. : még nem fixált magas vérnyomás Hyperkin circ.: Felgyorsult keringés EF: 68% : a szív a pulmpálás során a maximális térfogat 68%-t löki ki (ez jó érték) Angina pect.: szív eredetű mellkasi fájdalom St.p.pericarditis exsud. : Nedves szívburok gyulladás utáni állapot Hyperacid gastritis: savas gyomor nyálkahártya gyulladás GERD: gyomor -nyelőcső visszafolyás Diab.mell. : cukorbetegség Hyperlipidaemia: magas vérzsír szint Hyperuricaemia: magas húgysav szint Remélem segítettem: Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. január 23., 21:27; Megválaszolva: 2020. január 31., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.