• Szívpanaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Szeptember végén tüszős mandulagyulladásom volt. 1 hétig tartott, és lázzal kezdődött (ami ezelőtt nekem még nem is volt), és akkor tapasztaltam, hogy a pulzusom eléggé megugrott. Kaptam rá antibiotikumot amit 10 napig kellett volna szednem de én a hetedik napon abba hagytam, mivel már úgy éreztem, hogy megjavultam. Egy hétig jól is éreztem magam, de utána észrevettem, hogy a pulzusom magasabb lett megint. 1 hónapig nem csináltam vele semmit. Utána elmentem vele kardiológushoz ahol szívultrahangot csináltak, és semmi mást nem mutattak ki minthogy magas a pulzusom, és van egy kisebb szívzörejem. Javasolták, hogyha szeretnénk akkor tegyünk fel egy Holter monitort. A monitorral egészen januárig vártunk. Ez idő alatt más panaszok is felléptek: szemrángás, füldobogás érzése a fülben, fejfájás, izzadás, oldal szúrás, álmatlanság. A Holter monitor, azt mutatta ki, hogy 3 alkalommal amikor lépcsőztem 180-ra is felment a pulzusom, a nap többi részében normális volt. Ön szerint mit kéne csinálnom, milyen orvoshoz forduljak esetleg? Kellene-e valamilyen gyógyszer? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szapora pulzus témában

        Kedves Kérdező! Általános belgyógyászati vizsgálat javasolt panaszok tisztázására, nem csak szívbetegség, hanem többek között például vérszegénység, pajzsmirigy probléma is okozhat hasonló tüneteket. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. január 28., 19:14; Megválaszolva: 2020. január 29., 23:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: